VMware toont tijdens VMWorld reeks technologische previews en demonstraties

30-08-2018 | door: Witold Kepinski

VMware toont tijdens VMWorld reeks technologische previews en demonstraties

Tijdens de Amerikaanse VMworld 2018 editie in Las vegas presenteerde VMware een reeks technologische previews en demonstraties op de General Session Keynote, ontworpen om voort te bouwen op de multi- jaar elke cloud, elke toepassing, elke apparaatstrategie. VMware CEO Pat Gelsinger besprak ook de superkrachten van technologie - Cloud, Mobile, Artificial Intelligence & Machine Learning en IoT en Edge - en hoe digitale bedrijven en de samenleving in het algemeen profiteren van deze technologische gebieden. De keynote heeft ook de wereldwijde impact van VMware aangetoond door met klanten en partners samen te werken om de maatschappelijke impact via producten en mensen te vergroten.

"VMware wil onze klanten en partners helpen bij het omarmen van digitale transformatie in deze tijd van ontwrichtende veranderingen", zegt Pat Gelsinger, CEO van VMware. "We blijven bedrijven helpen om multi-cloudcomplexiteit onder de knie te krijgen en de kloof tussen IT-activiteiten en ontwikkelaars te overbruggen."

Andy Jassy, CEO van AWS, trad toe tot VMware CEO Pat Gelsinger op het hoofdpodium en kondigde een nieuwe service aan: Amazon Relational Database Service (Amazon RDS) op VMware. Amazon RDS op VMware is een service waarmee klanten eenvoudig databases in VMware-gebaseerde, door software gedefinieerde datacenters en hybride omgevingen kunnen opzetten, bedienen en schalen en deze kunnen migreren naar AWS of VMware Cloud op AWS. Amazon RDS op VMware is beschikbaar in de komende maanden en automatiseert databasebeheer, ongeacht waar de database wordt geïmplementeerd, zodat klanten zich kunnen concentreren op het ontwikkelen en afstemmen van hun applicaties. Daarnaast hebben Jassy en Gelsinger VMware Cloud geadresseerd op AWS-momentum en wereldwijde uitbreidingsplannen en aangekondigd dat de service eind 2019 beschikbaar zal zijn in alle AWS-regio's, inclusief AWS GovCloud.

De VMworld General Session Keynote bevatte een aantal voorbeelden van innovatieve technologie en demonstraties, waaronder:

RDS op VMware: VMware demonstreerde hoe de RDS-service van Amazon Web Service wordt uitgevoerd op VMware in een private-datacenter, waardoor ontwikkelaars een bekende RDS-functionaliteit krijgen die beschikbaar is op VMware in een privat-datacenter of op de Edge.

Project Dimension: een preview van VMware-technologie die VMware Cloud uitbreidt naar het datacenter, filialen en de rand/edge. Project Dimension combineert VMware Cloud Foundation, in een hyperconverged vorm, met VMware Cloud managed service om een SDDC-infrastructuur te leveren als een end-to-end service, beheerd door VMware. Project Dimension zal de operationele complexiteit en kosten drastisch vereenvoudigen en biedt ingebouwde beveiliging en isolatie, waardoor klanten zich kunnen richten op het innoveren en differentiëren van hun bedrijven.

Project Magna: Project Magna zal een zelfsturend datacenter mogelijk maken op basis van machine learning. Het is gericht op het toepassen van reinforcement learning op een datacenteromgeving om grotere prestaties en efficiëntie te bereiken. De demonstratie illustreerde hoe Project Magna het toepassingsgedrag kan leren en begrijpen, zodat het het netwerk kan modelleren, testen en vervolgens opnieuw kan configureren om het meer optimaal te maken om de prestaties te verbeteren. Project Magna vertrouwt op kunstmatige intelligentie-algoritmen om de stippen te helpen verbinden met enorme gegevenssets en diepe inzichten te verkrijgen over toepassingen en de stack van applicatiecode, software- naar hardware-infrastructuur, publieke cloud en de edge.

Virtualisatie op 64-bit ARM voor Edge: VMware demonstreerde ESXi op 64-bit ARM op een windmolenboerderij aan de rand. VMware ziet een mogelijkheid om met geselecteerde ingesloten OEM's samen te werken en mogelijkheden voor gericht, ARM-enabled aanbieden aan de rand te verkennen.

Project Concord: VMware demonstreerde een zeer schaalbare, energie-efficiënte gedecentraliseerde vertrouwensinfrastructuur voor digitale consensus en slimme contractuitvoering. Project Concord kan worden gebruikt om gedistribueerde vertrouwensinfrastructuren, inclusief blockchains, van stroom te voorzien. Als leider in gedistribueerde beheer- en beveiligingsproducten van bedrijfsklasse, is VMware klaar om bedrijven te helpen bij het benutten van blockchain-technologie op een dramatisch efficiënte manier om hun zakelijke doelstellingen te bereiken. Project Concord is onmiddellijk beschikbaar als een open source project.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter