Wouter Hoeffnagel - 31 augustus 2018

Techopleider Ironhack opent deuren in Amsterdam

Het van oorsprong Spaanse tech-opleidingsinstituut Ironhack opent de deuren van zijn nieuwe campus in Nederland. Ironhack leidt cursisten op tot webdevelopers en UX- en UI-designers, waaraan op de Nederlandse arbeidsmarkt een nijpend tekort is. Voor elke cursist staan er gemiddeld 26 vacatures open, blijkt uit onderzoek van Amsterdam Economic Board. Ironhack stoomt cursisten in 9 weken klaar tot professionals die kunnen instromen op de arbeidsmarkt.

Ironhack kiest voor Amsterdam omdat de Nederlandse hoofdstad zich de afgelopen jaren heeft ontpopt als digitale hoofdstad van Europa. Er zitten meer dan 600 grote techbedrijven in de Amsterdamregio. Hiervan hebben er 170 ook nog eens hun Europese hoofdkwartier in onze hoofdstad. En ook multi-nationals zoals Adyen, Phillips en Unilever, zijn in toenemende mate afhankelijk van technologie en hebben steeds grotere behoefte aan service designers, UX-designers en webdevelopers.

Bootcamp voor nieuwe techbanen

Er staan momenteel een groot aantal vacatures open die niet kunnen worden ingevuld. Opleidingen van universiteiten sluiten niet aan op de praktijk en bereiden techtalenten onvoldoende voor op ‘nieuwe’ techbanen als UX designer en webdeveloper. Ironhack speelt in op dit nijpende tekort. Middels intensieve bootcamps kunnen cursisten zich in 9 weken tijd omscholen. De eerste bootcamps, die worden gegeven in het Engels, starten in oktober.
image

Ironhack wordt in Nederland geleidt door Manouk Meilof. "Onze kracht ligt met name in het slaan van een brug tussen onze bootcamp en het bedrijfsleven. De nieuwste technologie die gangbaar is in het bedrijfsleven is bij ons altijd leidend. Nu is dat Javascipt en ondersteunende frameworks, maar dat kan over enkele maanden anders zijn", aldus Meilof.

Spaanse roots

Op de campussen in onder andere Berlijn, Madrid, Parijs en Barcelona hebben al meer dan 2.000 cursisten de Ironhack Bootcamp met succes afgerond. Ironhack is opgericht op het hoogtepunt van de Spaanse economische crisis in 2012. De werkloosheid onder jongeren was enorm. Belangrijke oorzaak was dat de opleidingen die jongeren hadden genoten niet aansloten bij de behoefte vanuit het bedrijfsleven. Ze wilden steeds meer technologisch onderlegd personeel dat kon ondersteunen bij de digitalisering van hun dienstverlening.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!