Aruba verzorgt draadloze infrastructuur voor Deloitte in Amsterdam
30-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Aruba verzorgt draadloze infrastructuur voor Deloitte in Amsterdam

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise en leverancier van netwerkoplossingen, levert de draadloze infrastructuur voor het Amsterdamse kantoor van Deloitte The Edge. De Aruba-oplossing bestaat uit meer dan 500 access points van de Aruba 330-serie met een geïntegreerde BLE Beacon met AirWave Network Management en ClearPass Policy Manager. De draadloze infrastructuur biedt Deloitte onder andere duizenden datapunten en een platform voor intelligent gebouwbeheer en werkplekinnovatie.

The Edge, een gebouw met vijftien verdiepingen, opende in 2014 en is de thuisbasis van 3.300 medewerkers van Deloitte. Het kantoor heeft voor een enorme transformatie van de bedrijfsvoering van Deloitte gezorgd. Theo Slaats, CIO van Deloitte Nederland: “Vanuit een kosten- en duurzaamheidsperspectief was de impact erg groot. Maar dat zou niets uitgemaakt hebben als het de productiviteit op de werkplek niet had beïnvloed. De technologie die we overal in het gebouw hebben toegepast, heeft de manier veranderd waarop we werken."

30.000 sensoren en 3.300 gebruikers

Deloitte wilde investeren in Research & Development (R&D) en de mogelijkheid hebben oplossingen zoals Microsoft-productiviteitstools te integreren met een bewezen netwerkbeveiligings- en beheerplatform. Na een testperiode viel de keuze op de Mobile First Architecture van Aruba. De oplossing biedt Deloitte verschillende voordelen en bestaat uit Beacon-wifitoegangspunten met een geïntegreerde Bluetooth Beacon, Mobility Controllers, ClearPass Policy Manager, AirWave Network Management en Aruba Analytics & Location Engine (ALE).

De netwerkoplossing van Aruba werkt samen met andere technologieën in het gebouw en bestaat uit verschillende onderdelen. Het zorgt voor intelligente en duurzame initiatieven binnen het kantoor om bijvoorbeeld energie, water en meer te besparen. Bovendien ondersteunt de draadloze infrastructuur oplossingen en applicaties die de productiviteit op de werkplek stimuleren. Zo kunnen 3.300 gebruikers werken aan de 1.500 hot desks in een comfortabele werkomgeving en profiteren ze van een efficiënte vergaderplanning.

Technologische routekaart

Daarnaast biedt de oplossing een technologische routekaart om de ontwikkeling van nieuwe applicaties te ondersteunen, inclusief diensten gebaseerd op locaties. De technologie stelt Deloitte verder in staat om nieuwe ideeën te testen, te ontwikkelen en deze aan klanten te presenteren.

Bert Leegwater (foto), Country Sales Manager bij Aruba: “Aruba zorgt niet alleen dat meer dan 30.000 sensoren en 3.300 gebruikers zijn verbonden, maar het maakt ook het beheer en onderhoud van het draadloze netwerk makkelijker. Hierdoor kan Deloitte snel nieuwe gebruikers en apparaten toevoegen en de toegang segmenteren. Het zorgt bovendien voor het creëren van een enkel data-lake vanuit honderden losstaande datapunten, wat duidelijkheid biedt over het gebruik van het gebouw en de bijbehorende trends.”

Data begrijpen en prioriteren

Alberto Ogura, Senior Program Manager bij Deloitte Digital, is verantwoordelijk voor het Edge 2.0-project. Zijn uitdaging is om de data – die het gebouw genereert – te begrijpen en de prioriteit bij de juiste soort innovatie te leggen. “The Edge laat ons zien hoe concepten en termen, zoals het Internet of Things, werkelijkheid worden. We hebben data-analisten, app-ontwikkelaars en UI-ontwerpers die werken aan liveprojecten. Met deze kennis in huis kunnen we klanten kennis laten maken met nieuwe technologieën, Internet of Things en slimme gebouwen. En de voordelen van verbonden medewerkers en verbonden apparaten demonstreren. Ook kunnen we klanten het complete proces laten zien: van de gebruikersinterface tot en met de backend.”

Terug naar nieuws overzicht