Wouter Hoeffnagel - 31 augustus 2018

Michel Paulin benoemd tot CEO van OVH Group

Voormalig CEO Octave Klaba (rechts op de foto) benoemt Michel Paulin (links op de foto) tot de nieuwe CEO van de OVH Group. Paulin heeft ruime ervaring in de IT, telecom en online business en was hiervoor CEO bij het Franse Neuf Cegetel. Met de benoeming van Paulin staat OVH aan de start van een nieuwe fase. Paulin is verantwoordelijk voor de uitrol van OVH’s nieuwe strategische plan Smart Cloud, dat wordt gepresenteerd tijdens de OVH Summit op 18 oktober aanstaande.

“Michel Paulin kan ons, dankzij zijn ervaring en leiderschap, helpen om de implementatie van ons strategische plan te versnellen. Met de persoonlijke kwaliteiten van Michel Paulin, in combinatie met mijn rol als Chairman of the Board en onze sterke bedrijfscultuur, ben ik ervan overtuigd dat we een succesvolle verdere ontwikkeling van de OVH Group kunnen realiseren”, zegt Klaba. Paulin voegt toe: “Het is voor mij een eer om bij OVH te werken. Ik kijk ernaar uit leiding te geven aan een team van meer dan 2500 vrouwen en mannen verspreid over vier continenten. OVH heeft een unieke bedrijfscultuur en bij innovatie staat de klant altijd centraal. Ik werk met veel plezier samen met Octave door zijn sterke visie, ondernemerskracht en fijne persoonlijkheid.”

Groeiende activiteiten

In februari 2017 nam oprichter van OVH Klaba opnieuw de rol van CEO op zich om het ‘Next Level’-plan te implementeren. De groei van OVH’s activiteiten kreeg een boost door de overname van vCloudAir van VMware, de nieuwe activiteiten in de VS en Azië, de oprichting van twaalf nieuwe datacenters en de introductie van een innovatieve strategie voor het aanbieden van cloudproducten en -services. OVH gaat daarmee de uitdaging aan op het gebied van datasoevereiniteit en zoekt de concurrentie op met GAFAM en Chinese spelers zoals Alibaba en Tencent.

Met het management van de OVH Group toevertrouwd aan Paulin, zal Klaba zich voortaan volledig kunnen richten op zijn rol als Chairman of the Board. “De markt voor cloud zal de komende jaren wereldwijd worden geconsolideerd en ik wil dat OVH zijn positie als Europese leider waar blijft maken. OVH is nog maar net begonnen met zijn uitbreiding buiten Europa en ik zet al mijn ervaring in om de ontwikkeling van ons bedrijf te versnellen. Als ondernemer wil ik ook werken aan het promoten van onze cultuur, onze waarden en onze methoden om bedrijven meer met elkaar te laten samenwerken. Ik ben ervan overtuigd dat Europa een ecosysteem van Europese bedrijven moet opbouwen en ontwikkelen om zo zijn digitale onafhankelijkheid ten opzichte van de Amerikanen en Chinezen te behouden.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!