Wouter Hoeffnagel - 31 augustus 2018

NETGEAR lanceert Nighthawk X6 Tri-Band Wifi Mesh Extender

NETGEAR voegt de Nighthawk X6 Tri-Band Wifi Mesh Extender toe aan de serie Mesh-producten. Deze nieuwe Mesh-extender breidt het bereik van de bestaande router uit met de Fastlane 3-technologie. Met een speciale 866Mbps 5GHz-band verhoogt de extender internetsnelheden van alle verbonden apparaten.

De Nighthawk X6 voegt zich bij de bestaande familie van Nighthawk Mesh-extenders, die gebruikmaken van een speciale wifi-link voor een ononderbroken datastroom tussen de primaire router en extender. Nighthawk Mesh kan dezelfde wifi-netwerknaam gebruiken als de primaire router, waardoor smart roaming mogelijk is. Daarmee kunnen mobiele apparaten intelligent verbinding maken voor de optimale wifiverbinding tussen router en extender en vice versa, wat zorgt voor snelle streaming wanneer u door uw huis loopt. Functionaliteiten zoals MU-MIMO en Smart Connect zorgen ervoor dat ieder apparaat een snelle wifiverbinding krijgt toegewezen.

Snelheid tot 2,2Gbps

De Nighthawk Mesh-extender werkt met elke thuiswifirouter en breidt wifibereik uit met een extra 185 vierkante meter, met AC2200 wifi-snelheden die gecombineerd een snelheid bieden tot 2,2Gbps (866+866+400Mbps)2. Met één druk op de knop is de extender toegevoegd aan het bestaande netwerk en krijgt u de voordelen van mesh-wifi, met één netwerknaam, naadloze roaming en een toegewijde backhaul – allemaal zonder dat dit ten koste gaat van de wifi-bandbreedte.

NETGEAR FastLane3-technologie met Tri-band wifi zorgt ervoor dat de Nighthawk X6 een toegewijde verbinding met elke bestaande wifirouter of modemrouter kan maken. Anders dan bij enkele of dual-band wifi-extenders wordt deze verbinding niet gedeeld met andere apparaten voor internetconnectiviteit, wat de beschikbare snelheden voor de algemene netwerkdoorvoer maximaliseert. De Nighthawk X6 is de eerste extender met Secure Boot, wat ervoor zorgt dat alleen door NETGEAR goedgekeurde software kan draaien op het apparaat. Dat voorkomt dat er mee gerommeld kan worden. De Nighthawk x6 is uitgerust met vier interne antennes, een quad-core processor en twee Gigabit-ethernetpoorten.

Functies

Andere functionaliteiten van de Nighthawk X6

  • Smart Connect – Selecteert automatisch de optimale wifi-band voor elk apparaat
  • Push Button Setup – Vereenvoudigt de installatie 
  • Multi-User MIMO (MU-MIMO) – Gelijktijdig streamen van data naar meerdere devices
  • Tri-Band Access Point – Pair met bestaande ISP-gateway of router om wifi in huis of op kantoor te verbeteren
  • Quad-core processor – Boost prestaties voor betere 4K-streaming en gaming zonder vertraging
  • Veilig booten – Zorgt ervoor dat enkel door NETGEAR ondertekende firmware draait op het device 
  • Gigabit Ethernetpoorten – Twee Gigabit Ethernetpoorten verbinden alle bedrade apparaten
  • WiFi analytics app – Optimaliseer je wifinetwerk met de wifi analytics app voor Android-devices
  • Meerkleurig indicatorlampje – Indicatorlampje helpt de optimale locatie vinden voor plaatsing van de mesh-extender

Beschikbaarheid

De NETGEAR Nighthawk X6 Tri-Band WiFi Mesh Extender (EX7700) is per direct verkrijgbaar en heeft een aanbevolen verkoopprijs van 119 euro. Aangezien de router samenwerkt met de bestaande wifirouter, is de EX7700 de meest makkelijke en minst dure manier om een mesh-wifinetwerk op te zetten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!