IFA: Samsung presenteert Q900R QLED 8K met 8K AI Upscaling en 49 inch model van The Wall
30-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

IFA: Samsung presenteert Q900R QLED 8K met 8K AI Upscaling en 49 inch model van The Wall

Samsung introduceert op IFA de Q900R QLED 8K, een TV met ondersteuning voor 8K AI Upscaling. Daarnaast toont het bedrijf het modulaire en randloze Micro LED-scherm The Wall en introduceert het bedrijf een 49 inch model van The Frame.

De Q900R QLED 8K ondersteunt Real 8K Resolution, dat een piekhelderheid van 4.000 nit van kan. Ook biedt de TV ondersteuning voor Q HDR 8K, waarvoor gebruikt wordt gemaakt van 8K AI Upscaling. Deze technologie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om beeld- en geluidskwaliteit tegelijkertijd te optimaliseren.

The Wall en The Frame

Daarnaast toont Samsung The Wall, een Micro LED-scherm gericht op bedrijven en openbare toepassingen. The Wall bestaat uit randloze modulaire units die naar eigen wens kunnen worden gecombineerd het scherm vormgegeven.

Samsung introduceert op de IFA eveneens een nieuw 49 inch model van The Frame. Met deze TV krijgen gebruikers toegang tot een verzameling van kunstwerken, die zij op het scherm kunnen tonen op momenten waarop zij geen televisie kijken. In de Art Store van The Frame zijn 850 kunstwerken uit de collecties van galerieën en musea, waaronder het Berlin State Museum, het Victoria & Albert Museum en de Tate. Daarnaast zijn 28 exclusieve kunstwerken van Magnum-fotografen als Alex Webb, Carolyn Drake en Jonas Bendisken beschikbaar.

Ook nieuw zijn de HW-N950 en HW-N850, twee soundbars die door Samsung in samenwerking met Harman Kardon zijn ontwikkeld. De soundbars bieden ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X.

Galaxy Note9

Samsung presenteert op IFA ook de Galaxy Note9. Deze smartphone toestel werd eerder deze maand al aangekondigd in New York. De smartphone verschijnt met twee opslagopties: 128 GB en 512 GB. De opslagcapaciteit kan worden met behulp van een microSD-kaart worden uitgebreid tot 1 TB. De Galaxy Note9 is voorzien van een 4.000 mAh batterij. De smartphone wordt geleverd met de S Pen, die nu ondersteuning biedt voor Bluetooth Low-Energy (BLE). De Galaxy Note9 is compatibel met Samsung DeX en kan hierdoor via een HDMI adapter aan een scherm verbinden om het apparaat dienst te laten doen als virtuele desktop of tweede scherm.

Ook toont Samsung de nieuwe Galaxy Watch op IFA. De batterijduur van de Galaxy Watch is geüpgraded naar 80+ uur, waardoor het apparaat niet langer dagelijks meer hoeft op te laden. De Galaxy Watch is onder andere voorzien van een slaap- en stressmanagement tracker en biedt gebruikers ook ademhalingsoefeningen aan.

Family Hub koelkast

Samsung toont ook verschillende AI- en IoT-toepassingen gericht op alledaags gebruik. Denk hierbij aan de Family Hub koelkast die kan worden aangestuurd via een groot touchscreen, dat gelijktijdig toegang geeft tot andere connected devices. Gebruikers kunnen via de virtuele assistent Bixby en Voice ID op maat gemaakte informatie opvragen opvragen. Beide bieden op dit moment geen ondersteuning voor Nederlands. De Family Hub’s Meal Planner geeft tips en recepten afgestemd op de gebruiker en diens gezin. De Dual Cook Flex met twee-smartovens in één helpt rekening te houden met allergieën en voorkeuren van eters.

Ook toont Samsung de QuickDrive, een wasmachine waarmee kleding in de helft van de tijd schoon kan worden gewassen. De wasmachine kan worden aangestuurd en ingesteld met behulp van de Q-rator app van Samsung.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware