Colocatie provider maincubes is partner van ISPConnect
31-08-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Colocatie provider maincubes is partner van ISPConnect

Colocatie provider maincubes is partner geworden van de branchevereniging voor Internet Service Providers ISPConnect. maincubes is onderdeel van de Duitse Zech Group en beschikt over twee datacenter locaties in Europa en volgt een strategie die gericht is op verdere uitbreiding.

Als relatief jonge speler in de markt heeft maincubes in korte tijd twee datacenters opgeleverd en in gebruik genomen. Het gaat om een datacenter in het Duitse Frankfurt am Main in 2017 en een datacenter in Schiphol-Rijk dat in 2018 is opgeleverd. Op 20 september wordt het vernieuwde datacenter van maincubes in Nederland AMS01 geopend.

Persoonlijke benadering

Joris te Lintelo, director bij maincubes, ziet dat er in de Nederlandse markt een sterke behoefte bestaat aan colocatie providers die professionaliteit combineren met een persoonlijke benadering. “Wij denken dat maincubes een perfecte aanvulling is op het bestaande datacenter landschap in Nederland en zich op vele manieren positief kan onderscheiden. Met onze Duitse achtergrond, datacenter locaties in Frankfurt en Schiphol-Rijk, strategie en service aanbod is maincubes een verrijking voor de Nederlandse markt. Wij kijken er enorm naar uit om samen te werken met de achterban van ISPConnect en nodigen iedereen dan ook van harte uit voor onze opening op 20 september.”

maincubes nam het huidige datacenter AMS01 op Schiphol-Rijk in 2016 over. In 2017 en 2018 is de locatie gemoderniseerd en voorzien van een upgrade om tet voldoen aan de hoogste standaarden. Het datacenter heeft 4.400m2 bruikbaar IT vloeroppervlak en 4,7MW beschikbaar IT vermogen. maincubes biedt vanuit het datacenter verschillende colocatie mogelijkheden en bijbehorende diensten, van enkele racks tot cages en private suites.

Simon Besteman (foto), directeur van ISPConnect: “Het is belangrijk voor onze achterban dat het aanbod van colocatie providers in Nederland breed blijft. Nieuwkomers op die markt zijn dan ook zeer welkom. maincubes zien wij als een solide partner dat met zijn volledig vernieuwde, zeer moderne datacenter de toekomstbestendige diensten kan leveren waar ISP’s en hosters behoefte aan hebben. Het partnership is wat mij betreft een logisch uitvloeisel van de groeiende verwevenheid van ISP’s en toonaangevende colocatie- en connectiviteit providers als maincubes.”

Wilt u de opening van het vernieuwde datacenter van maincubes bijwonen? U kunt zich hier aanmelden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Colocatie