Congres over slimme spraakassistenten

30-08-2018
Deel dit artikel:

Congres over slimme spraakassistenten
(11-10-2018)

Donderdag 11 oktober organiseert contentbureau Entopic in samenwerking met voice expert Maarten Lens-FitzGerald de Voice Conference 2018, het eerste Nederlandse congres dat zich volledig richt op voice assistants. Marktleiders Amazon en Google zijn vertegenwoordigd en delen hun visie op de toekomst van voice. Nederlandse organisaties die pionieren met spraakgestuurde assistenten, waaronder KLM en NS, delen hun eerste ervaringen. De Voice Conference vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Voice speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven dankzij Amazon’s Alexa, Google’s Assistant en Apple’s Siri. De verwachting is dat deze trend de komende jaren doorzet. In de Verenigde Staten heeft al 1 op de 5 mensen toegang tot een spraakassistent via een zogeheten smart speaker. En dit blijft groeien. Omdat ook Google kortgeleden een Nederlandstalige Google Assistent heeft geïntroduceerd, zullen Nederlandse huishoudens steeds meer gebruik gaan maken van voice assistenten. Het congres heeft als doel om Nederlandse organisaties voor te bereiden op het inzetten van voice voor hun marketing en dienstverlening.

De Voice Conference deelt de ervaringen van de eerste Nederlandse bedrijven die zijn gestart met spraakassistenten. O.a. Centraal Beheer Achmea, Eneco, KLM en NS vertellen over hun eerste ervaringen. Hoe zijn ze begonnen en wat zijn de lessons learned? Maar ook: hoe maak je een Google Action of een Amazon Skill? Tijdens het congres kunnen deelnemers diverse workshops volgen, om de eerste stappen richting voice te zetten.

Meer informatie is te vinden op: https://www.voiceconference.nl/

Terug naar nieuws overzicht