NETGEAR introduceert Insight Instant VPN

02-09-2018 | door: Redactie

NETGEAR introduceert Insight Instant VPN

NETGEAR, leverancier van netwerkproducten voor kleine en middelgrote bedrijven (mkb's), kondigt tijdens IFA 2018 de eerste Insight Managed Security-router aan, de Insight Instant VPN Business Router (BR500).

Hiermee kunnen kleine bedrijven of externe kantoren / filialen (ROBO) directe toegang, van overal ter wereld, tot hun kantoorintranet bieden via een beveiligd virtueel particulier netwerk (VPN). Deze nieuwe router is ook ontworpen om maximaal drie kantoren met elkaar te verbinden alsof ze lokaal zijn verbonden, ongeacht hun geografische locatie, aldus NETGEAR.

Veel bedrijven hebben tegenwoordig werknemers die op afstand werken vanuit filialen of onderweg, die vaak op een gemakkelijke en veilige manier toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig hebben. Met de nieuwe NETGEAR Insight Instant VPN Business Router (BR500), de eerste beveiligde bedrijfsrouter die met NETGEAR Insight wordt beheerd, kunnen deze externe medewerkers met één aanraking op hun smartphonescherm of via een klik op hun laptop toegang krijgen tot gegevens op het bedrijfsnetwerk. De NETGEAR Insight Instant VPN Business Router maakt ook het verbinden van meerdere kantoren mogelijk om IT-middelen zoals fileservers, netwerk-gekoppelde opslag of andere bedrijfskritieke activa eenvoudiger dan ooit te delen. Medewerkers ervaren de toegang tot het lokale bedrijfsnetwerk alsof ze op kantoor zijn, zo meldt NETGEAR.

De NETGEAR Insight Instant VPN Business Router is specifiek ontworpen om bedrijven in staat te stellen hun netwerken snel en kosteneffectief te beschermen met een veilige VPN en firewall via de Insight Cloud Portal of mobiele app. De Insight Instant VPN Business Router (BR500) heeft een eenvoudige installatieprocedure, Instant VPN in één stap en remote/ cloud monitoring en beheer vanaf overal ter wereld. Met de Insight Cloud krijgt u volledige controle over al uw beveiligingsfuncties, het externe beheer van uw router en ziet u de realtime VPN-verbinding en de beveiligingsstatus van aangesloten apparaten.

“VPN-oplossingen zijn vaak langdurig en lastig te configureren, waardoor ze moeilijk te implementeren zijn zonder IT-expertise,” zegt Richard Jonker, vice-president van productlijnbeheer voor mkb-producten bij NETGEAR. “NETGEAR Business maakt gebruik van de intuïtieve eenvoud van de Insight Management-oplossing om de eenvoudigste VPN-configuratie beschikbaar te implementeren. Met één eenvoudige stap kunnen bedrijven er nu zeker van zijn dat hun werknemers veilige toegang hebben tot de tools en bestanden die ze nodig hebben, ongeacht waar ze zich bevinden. "

De Insight Instant VPN Business Router (BR500) is fully managed en kan op afstand via NETGEAR Insight worden gemonitord.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken