Microsoft introduceert nieuw bestandssjabloonbeheer
03-09-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft introduceert nieuw bestandssjabloonbeheer

Microsoft introduceert een nieuw bestandssjabloonbeheer voor inhoudstypen van documentbibliotheken. In Microsoft 365 bevindt SharePoint zich in het centrum van documentgerichte samenwerking. En de inhoudstypen van SharePoint zijn essentiële hulpmiddelen voor het op grote schaal beheren van inhoud. Inhoudstypen kunnen worden gebruikt om normen af te dwingen voor aangepaste metadata, de levenscyclus van documenten, sjablonen en meer.

Inhoudstypen zijn essentieel voor Microsoft's visie over hoe het innovatie van contentservices in Microsoft 365 blijven leveren. Daarom is de de levenscyclus van informatie in Microsoft 365 gemoderniseerd met labels voor gegevensbeheer om beleid voor retentie en records in te stellen.

Maar sjablonen zijn onduidelijk en moeilijk te gebruiken. Daarom is er nu de mogelijkheid om documentsjablonen toe te voegen aan inhoudstypen van de SharePoint-documentbibliotheek. "We voegen ook de mogelijkheid toe om het menu Nieuw te bewerken - om de nieuwe bestandsopties toe te voegen, te verbergen of opnieuw te ordenen", zo meldt Microsoft in zijn blog.

Terug naar nieuws overzicht
Software