Wouter Hoeffnagel - 04 september 2018

Caroline Princen stapt op als voorzitter Raad van Commissarissen van Ordina

Caroline Princen legt per 1 januari 2019 haar functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ordina neer. Het vertrek van Princen houdt verband met haar benoeming tot CEO van de Nuts Groep per dezelfde datum. Zij blijft lid van de Raad van Commissarissen van Ordina.

Ordina kondigt aan Johan van Hall te zullen voordragen als lid van de Raad van Commissarissen van het bedrijf. Deze benoeming wordt op 30 oktober 2018 tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering voorgesteld. Ordina wil Van Hall per 1 januari 2019 benoemen tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Johan van Hall was tot 1 maart 2018 vicevoorzitter van de Raad van Bestuur, tevens Chief Innovation & Technology Officer, van ABN Amro en lid van de Raad van Bestuur van 2009 tot 1 maart 2018. Ook is hij lid van de Raad van Advies van het CBS.

Pamela Boumeester, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de remuneratie, nominatie en HR commissie: “De Raad van Commissarissen is verheugd dat Caroline Princen onderdeel blijft uitmaken van de Raad en is van mening in Johan van Hall een goede opvolger als voorzitter gevonden te hebben. Hij is een ervaren bestuurder en toezichthouder en heeft ervaring en kennis op het gebied van innovatie, operations en IT. De Raad van Commissarissen zal hem dan ook met genoegen aan de Algemene Vergadering voorstellen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!