Wouter Hoeffnagel - 03 september 2018

The Datacenter Group neemt twee datacenters over van investeringsfonds Rabobank

The Datacenter Group (TDCG) neemt per heden de twee datacenters over van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund. Met deze acquisitie, die het bedrijf zelfstandig heeft gefinancierd, wil TDCG beter in kunnen spelen op de groeiende behoefte om data op Nederlandse bodem op te slaan. Met deze overname bezit TDCG ruim 20.000 m2 aan serverruimte en een datacentercapaciteit van 30 MegaWatt in Amsterdam, Delft, Utrecht en Rotterdam.

“Het is bijzonder dat wij tussen alle buitenlandse reuzen zo groot zijn geworden en dat we de groei nog altijd met eigen geld weten te financieren,” zegt oprichter en CEO van TDCG, Siemon van den Berg (foto). Het doel is om binnen enkele jaren te groeien naar een landelijk dekkend netwerk van datacenters in alle regio’s van Nederland. Van den Berg is behalve oprichter en CEO van TDCG ook één van de twee aandeelhouders. De andere aandelen in het bedrijf zijn in handen van Ali Niknam, oprichter en CEO van internetbank bunq.

Sinds de inwerkingtreding van de GDPR-wetgeving, heerst er een groeiende behoefte onder bedrijven die privacygevoelige gegevens verwerken om hun data onder Nederlandse wetgeving op te kunnen slaan. Van den Berg zegt hierover: “Voor veel van onze klanten, zoals bijvoorbeeld Erasmus MC, Gemeente Delft en pensioenverzekeraar Brand New Day, is het belangrijk dat hun data fysiek dichtbij staat. Door deze overname kunnen wij klanten in de Randstad van dienst zijn met een datacenter in hun eigen achtertuin.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!