QNH Consulting ondersteunt Air France-KLM met migratie datawarehouses

06-09-2018 | door: Witold Kepinski

QNH Consulting ondersteunt Air France-KLM met migratie datawarehouses

Air France-KLM heeft met ondersteuning van IT-dienstverlener en kennispartner QNH Consulting verschillende datawarehouses gemigreerd naar een nieuwe technologie. Dit was noodzakelijk omdat Air France-KLM van plan is de mainframes te verhuizen naar België. De verhuizing realiseert belangrijke besparingen voor de Air France-KLM-groep. "De migratie van de datawarehouses was een succes dankzij een uitstekende teaminspanning. Dit resulteerde in een foutloze implementatie zonder downtime en verlies van functionaliteit", zegt programmaleider Patrick Montalbano.

Om vertragingen in de uitwisseling van vitale gegevens te voorkomen als gevolg van de grote afstand tussen de applicaties en de geplande database in België, werden de datawarehouses gemigreerd naar Amsterdam. Zo bevinden deze zich in de buurt van de applicaties. Zorgvuldigheid was van groot belang bij het migreren van deze enorme hoeveelheid belangrijke gegevens voor het bedrijf. In niet meer dan een jaar tijd zijn de datawarehouses met bedrijfkritische managementinformatie gemigreerd.

Kees Schipper, projectmanager bij Air France-KLM: "QNH is in een vroeg stadium bij het traject betrokken, waardoor we gebruik konden maken van hun specialisme bij het inzetten van deze technologieën. Er waren zeker uitdagingen, vooral door de complexiteit van de bestaande verbindingen, waardoor de migratie meer tijd kostte dan verwacht. Dankzij de gezamenlijke toewijding en het doorzettingsvermogen van de teams hebben we de migratie weten te realiseren."

Ernst-Jan van Hattum, commercieel manager bij QNH Consulting: "We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Air France-KLM. Het was een technisch uitdagende klus vanwege de complexiteit en de omvang van de omgeving."

Terug naar nieuws overzicht