Witold Kepinski - 07 september 2018

Dell Technologies verhoogt omzet verwachtingen

Dell Technologies verhoogt omzet verwachtingen image

Dell Technologies boekte in het tweede kwartaal een totale omzet van 22,9 miljard dollar, dat is een stijging van 18 procent. Tijdens het tweede kwartaal boekte Dell een operationeel verlies van 13 miljoen dollar, dat is beter dan het operationele verlies van 665 miljoen dollar dat het tijdens hetzelfde kwartaal een jaar geleden rapporteerde. Dell klanten en partners omarmen hyperconverged infrastructure (HCI), software gedefinieerde datacenters (SDDC), hybride cloud systemen en de notebooks.

De storage business van Dell Technologies, onderdeel van de ISG divisie, groeide met 13 procent voor het tweede opeenvolgende kwartaal tot 4,2 miljard dollar. Er was meer vraag naar midmarket arrays, hoogwaardige storage en data protection appliances.

Hyperconverged

De server- en netwerk business groeide met 34 procent tot 5,1 miljard dollar. Verder was er veel vraag naar de hyperconverged toepassingen VxRail en VxRack. De VxRail business bevindt zich nu boven een run rate van 1 miljard dollar op jaarbasis.

Notebooks

De Dell Client Solutions Group, die bestaat uit pc's, displays en workspace toepassingen, zag de omzet met 13 procent groeien naar 11,1 miljard dollar.

Dell rapporteerde 14 procent groei in zijn consumentenactiviteiten met een omzet van 3 miljard dollar, terwijl de commerciële omzet met 13 procent steeg tot 8,1 miljard dollar.

Boomi

De inkomsten in het tweede kwartaal van andere Dell Technologies-bedrijven, waaronder Pivotal, SecureWorks, RSA, Virtustream en Boomi, bedroegen 574 miljoen dollar, dat is een stijging van 6 procent.

Dell verwacht over het hele gebroken boekjaar 2019 een omzet van 90,5 miljard tot 92 miljard dollar.

Lees meer op de site van Dell Technologies.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!