Kaspersky Security Cloud geeft consumenten toegang tot schaalbare security

07-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaspersky Security Cloud geeft consumenten toegang tot schaalbare security

Kaspersky Lab introduceert Kaspersky Security Cloud, een clouddienst waarmee consumenten hun beveiliging op elk willekeurig moment kunnen opschalen. Deze zogeheten Security-as-a-Service dienst is niet gekoppeld aan de apparatuur, maar aan de eigenaar van het mobieltje, tablet of andere apparatuur. De clouddienst gedraagt zich als een adviseur die vertelt wat te doen om een veilige verbinding te houden of hoe te voorkomen dat persoonlijke gegevens in gevaar zijn. Het cybersecuritybedrijf heeft daarnaast haar belangrijkste consumentenproducten voorzien van een update.

Onderweg geconfronteerd worden met een onveilige wifi-verbinding terwijl een belangrijke spoedbetaling nodig is. De accu van je mobiel is leeg op het moment dat je iemand moet waarschuwen dat je een half uur later bent. Of de harde schijf van je computer overlijdt wanneer je diezelfde middag een afstudeeropdracht moet inleveren die daarmee verloren is gegaan. In dit soort situaties biedt Kaspersky Security Cloud uitkomst. De clouddienst zorgt de consument altijd verbonden is en past zich aan als dat nodig is om gebruikers beter te beschermen tegen digitale veiligheidsproblemen.

De clouddienst combineert eigenschappen van verschillende security-oplossingen in een zogeheten adaptief scenario. Adaptiviteit houdt in dat de dienst de bescherming aanpast op basis van de behoeften, afhankelijk van individueel gedrag en gebruikte apparatuur. De Security-as-a-Service oplossing is niet gekoppeld aan een bepaald apparaat, maar aan de eigenaar via een account op het My Kaspersky portaal. Consumenten kunnen kiezen uit een jaar- of maandabonnement.

Persoonlijke adviseur

Kaspersky Lab geeft enkele voorbeelden om te illustreren op welke wijze de securitydienst als een adviseur ondersteuning biedt:

  • De gratis wifi in het dichtstbijzijnde café blijkt niet veilig. Dit is niets bijzonders. Kaspersky Security Cloud rapporteert dit risico en schakelt, afhankelijk van de instellingen, automatisch de VPN in, die alle verzonden data veilig versleutelt. Daarmee zijn hackers niet in staat gegevens te ontcijferen.
  • Cybercriminelen kunnen het thuisnetwerk indringen en stiekem bekijken wat de gebruiker doet of illegaal gratis gebruikmaken van internet. Met de nieuwe oplossing van Kaspersky Lab is dit niet mogelijk, omdat het alle apparaten kent die tot het netwerk behoren en de gebruiker voortdurend op de hoogte houdt.
  • Kaspersky Security Cloud protesteert als blijkt dat het aangemaakte wachtwoord niet veilig genoeg is.
  • Als blijkt dat de aangesproken dienst – zoals een sociaal netwerk of website bijvoorbeeld - gehackt is en alle wachtwoorden gestolen zijn, dan zal Kaspersky Security Cloud het lek herkennen en een waarschuwing geven dat het wachtwoord direct gewijzigd moet worden. Op die manier wordt voorkomen dat persoonlijke gegevens op verkeerde plekken terecht komen.
  • Een lege accu komt altijd op het verkeerde moment. De oplossing van Kaspersky Lab helpt dit te voorkomen. Het geeft niet alleen voortdurend meldingen over onveilige apparaatinstellingen en onnodige applicaties, maar vertelt ook over de tijd die nog rest totdat de accu van de mobiele computer leeg is.
  • Met Kaspersky Security Cloud worden regelmatig automatisch back-ups gemaakt zodat waardevolle en dierbare gegevens niet verloren gaan als bijvoorbeeld de harde schijf het begeven heeft. De oplossing biedt de mogelijkheid om regelmatig back-ups te maken. De gebruiker krijgt bovendien een waarschuwing bij het vermoeden dat de harde schijf op zijn laatste benen loopt.

Consumentenoplossingen vernieuwd

Kaspersky Lab heeft verder zijn belangrijkste consumentenoplossingen van een update voorzien. Zo zijn aan Kaspersky Free en Kaspersky Anti-Virus functies toegevoegd om gebruikers te beschermen tegen de nieuwste en meest geavanceerde cyberdreigingen. Kaspersky Internet Security en Kaspersky Total Security zijn verbeterd op het vlak van snelheid, configuratiegemak en effectiviteit in opsporing.

"Kaspersky Security Cloud voorziet in juiste bescherming op het juiste moment”, zegt Harco Enting, General Manager van Kaspersky Lab Benelux. “Het digitale leven is veel meer dan alleen een apparaat dat is verbonden met internet. Het is een wereld op zich en iedereen heeft zijn eigen domein. Dat betekent dat iedereen bescherming nodig heeft afgestemd op de individuele digitale levensstijl. Wat ons betreft zijn adaptieve beveiligingsoplossingen de toekomst. Oplossingen die zich aanpassen aan het individu, hun omgeving en het gedrag. Kaspersky Security Cloud is onze eerste stap naar deze toekomst."

Drie versies

Kaspersky Security Cloud is verkrijgbaar in drie versies. De gratis versie voorziet in een beperkt aantal veiligheidsscenario’s en is van toepassing op één account en werkt op drie apparaten tegelijkertijd. Kaspersky Security Cloud Personal biedt volledige functionaliteit voor één account en vijf toestellen. Kaspersky Security Cloud Family is geschikt voor grote families of vriendengroepen met maximaal twintig accounts en apparaten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Security