Witold Kepinski - 11 september 2018

Lenovo organiseert Transform 2.0 Event in New York

Lenovo organiseert Transform 2.0 Event in New York image

Lenovo organiseert donderdag 13 september zijn Transform 2.0 Event in New York waarbij het nieuwe datacenter infrastructuur producten zal aankondigen. Het gaat daarij om nieuwe hyperconverged, server- en storage toepassingen. De redactie van Dutch IT-channel is live aanwezig en doet verslag.

In 2017 heeft Lenovo het evenement ook in New York georganiseerd om een compleet vernieuwde datacenterlijn op de markt te brengen, inclusief de ThinkSystem (foto) core datacenter-serverlijn en de door ThinkAgile-software gedefinieerde infrastructuur met geconvergeerde hyperapparatuur. Dutch IT-channel redactielid Teus Molenaar was hierbij en maakte daarbij het verslag 'Lenovo bouwt modulair systeem dat moeiteloos opschaalt'.

Cloud

De laatste tijd innoveert Lenovo zijn datacenter infrastructuur aanbod. Lenovo Data Center Group, aanbieder van hyperconverged infrastructure (HCI), heeft zijn ThinkAgile-portfolio verder uitgebreid om een oplossing te bieden voor klanten die de behendigheid van de public cloud en de veiligheid van een private cloud willen. Lenovo heeft toen afgelopen zomer - samen met Cloudistics - het composable cloud-platform van de ThinkAgile CP-serie ontwikkeld, een 'cloud-in-a-box' die alle gemakken en gebruiksgemak van een openbare cloud omgeving biedt beveiligd achter de firewall van het datacenter van de klant. De Lenovo ThinkAgile CP-serie is verkrijgbaar via verkoopvertegenwoordigers van Lenovo en Cloudistics en kanaalpartners. Klanttesten en proof-of-concept testen beginnen in augustus 2018 in Noord-Amerika en Europa met verdere wereldwijde implementatie, waaronder China, later dit jaar. Ga voor meer informatie naar http://www.lenovo.com/thinkagilecp.

Hyperconverged

Verder bundelt Lenovo zijn krachten met Nutanix om specifieke HX-productbundels te leveren aan klanten in het middensegment op basis van het HX-apparaat. Daarnaast lanceren de twee bedrijven een nieuw, hyperconverged softwarepakket dat speciaal is ontworpen voor zakelijke klanten, genaamd Lenovo ThinkAgile HX Certified Nodes.

Naar verluidt zal Lenovo ook nieuwe veilige aanbiedingen onthullen rond zijn commerciële pc-aanbod die inspelen op digitale werkplekken.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!