Witold Kepinski - 08 september 2018

Microsoft breidt Windows 10 ondersteuning voor bedrijven uit

Microsoft breidt Windows 10 ondersteuning voor bedrijven uit image

Microsoft breidt zijn Windows 10 ondersteuning voor bedrijven uit. Er zal voortaan 30 maanden ondersteuning zijn voor Windows 10 Enterprise en Windows 10 Education-gebruikers voor de september-build. Met de wijziging hebben klanten meer tijd voor plannen, testen en implementeren zo meldt Microsoft.

Elke april en oktober ontvangen Windows 10-gebruikers een functie-update van hun besturingssysteem. Er is momenteel 18 maanden ondersteuning voor elk van deze releases, waardoor gebruikers de updates kunnen uitstellen of weglaten. Maar dit tijdsbestek is niet genoeg voor alle bedrijven. Om meer zakelijke klanten naar Windows 10 te laten migreren, wordt de ondersteuningdaarom uitgebreid naar 30 maanden.

De uitgebreide ondersteuning geldt voor de Windows 10 Enterprise en Education-versies, 1607, 1703, 1709 en 1803, volgens Microsoft Deze worden 30 maanden na de oorspronkelijke releasedatum ondersteund. Ongewijzigd 18 maanden ondersteuning blijft beschikbaar voor de maart-releases en voor gebruikers van Windows 10 Pro en Home.

Voor klanten die nog meer tijd nodig hebben is er de Long Term Servicing Channel (LTSC) overeenkomst.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!