Trend Micro werkt samen met Moxa rond IIoT security

10-09-2018 | door: Redactie

Trend Micro werkt samen met Moxa rond IIoT security

Trend Micro, speler in cybersecurity-oplossingen, heeft een nieuw partnerschap aangekondigd met Moxa, speler in industriële communicatie en netwerken, als onderdeel van zijn Technology Alliance Partner Program om samen state-of-the-art oplossingen te ontwikkelen ter bescherming van Industrial Internet of Things (IIoT) -omgevingen, zoals slimme productie en slimme energie.

IIoT-projecten bieden organisaties in verschillende sectoren de mogelijkheid om flexibeler, efficiënter en kostenbesparend te worden. Op het gebied van productie, olie en gas en transport wordt geschat dat de acceptatie van oplossingen 86 procent heeft bereikt. De groeiende belangstelling voor IIoT zorgt ook voor een snelgroeiende slimme stadsmarkt waarvan wordt voorspeld dat deze in 2025 2 biljoen dollar waard zal zijn.

Het IIoT-cyberrisico blijft echter groeien en bedreigt het succes van IIoT-toepassingen. Onveilige apparaten en netwerken kunnen worden misbruikt om industriële apparatuur te saboteren, worden gebruikt om schadelijke ransomware-uitval te veroorzaken of om gevoelige bedrijfsgerelateerde gegevens elders op bedrijfsnetwerken te bereiken. Veel organisaties worstelen met het beveiligen van hun IIoT-apparaten omdat deze apparaten op het kruispunt staan van IT- en OT-organisaties. De verantwoordelijkheid voor hun veiligheid is vaak onduidelijk aldus de twee partners.

"We zijn heel blij dat we deze Technology Partnership Agreement met Moxa zijn aangegaan", zegt Eva Chen (foto), CEO van Trend Micro. "IT- en OT-technologie blijven convergeren en organisaties hebben ondersteuning nodig bij het beveiligen van de infrastructuurverschuiving en nieuwe verbindingen op hun netwerk. Samenwerken met sterke industrieleiders zoals Moxa is de afgelopen dertig jaar een belangrijk onderdeel van onze strategie geweest."

Om de beveiliging te bieden die nodig is voor randconnectiviteit, apparaatbeheer en productlevensduur voor IIoT-toepassingen, zal het eerste gezamenlijke aanbod gericht zijn op eindpuntvergrendeling, firewalls voor operationele technologienetwerken (OT) en geïntegreerde beveiliging om waarde toe te voegen voor asset owners en installatie-operators.

"We zijn enthousiast over onze partnerschappen met marktleiders zoals Trend Micro, waarmee onze klanten kunnen profiteren van de 30 jaar ervaring van OT, industrieel netwerken en protocol in combinatie met de uitgebreide ervaring van Trend Micro op het gebied van cybersecurity en threat intelligence", aldus Andy Cheng, president, strategische bedrijfseenheid, voor Moxa. "Deze samenwerking stelt ons verder in staat onze klanten te helpen de uitdagingen van de IT- en OT-convergentie het hoofd te bieden en tegemoet te komen aan de behoeften van steeds veeleisender industriële toepassingen in het IIoT-tijdperk."

Trend Micro heeft de potentiële uitdagingen van IIoT-belanghebbenden al vroeg in kaart gebracht en heeft op verschillende fronten gewerkt om het hele ecosysteem te beveiligen, van datacenter tot device. Dit omvat het ontwikkelen en verzamelen van informatie over nieuwe kwetsbaarheden, nauw samenwerken met ISP's op Virtual Network Function-gebaseerde beveiliging en werken aan nieuwe oplossingen met ingesloten computerontwikkelaars en apparaatfabrikanten.

Terug naar nieuws overzicht
Security