IDC: Enterprise Storage Systems markt groeit met dubbele cijfers

IDC: Enterprise Storage Systems markt groeit met dubbele cijfers

IDC: Enterprise Storage Systems markt groeit met dubbele cijfers

IDC: Enterprise Storage Systems markt groeit met dubbele cijfers

10-09-2018 | door: Witold Kepinski

IDC: Enterprise Storage Systems markt groeit met dubbele cijfers

Volgens de International Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker van International Data Corporation (IDC) steeg de omzet van leveranciers in de wereldwijde markt voor bedrijfsopslagsystemen met 21,3% jaar-op-jaar tot 13,2 miljard dollar tijdens het tweede kwartaal van 2018 (2Q18). De totale capaciteit van zendingen steeg met 70,7% op jaarbasis tot 111,8 exabytes tijdens het kwartaal.vDell EMC wist in het tweede kwartaal van 2018 zijn wereldwijde marktaandeel tussen Hewlett Packard Enterprise (HPE) en NetApp te vergroten.

De omzet gegenereerd door de groep oorspronkelijke ontwerpfabrikanten (ODM's) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters (AWS, Azure, Google, Alibaba etc) verkocht, steeg jaar op jaar met 31,7% in 2Q18 tot 3,3 miljard dollar. Dit vertegenwoordigt 25,1% van de totale investeringen in bedrijfsopslag gedurende het kwartaal. De verkoop van servergebaseerde opslag steeg jaar op jaar met 24,9% tot 3,8 miljard dollar aan omzet. Dit vertegenwoordigt 28,5% van de totale investeringen voor bedrijfsopslag. De markt voor externe opslagsystemen bedroeg in het kwartaal iets meer dan 6,1 miljard dollar, een stijging van 14,4% ten opzichte van 2Q17.

"De sterke groei in 2Q18 werd aangedreven door een doorlopende infrastructuurverversingscyclus, investeringen in de volgende generatie workloads, uitgebreid gebruik in public cloud services en datagedreven initiatieven", zegt Sebastian Lagana , onderzoeksmanager, infrastructuurplatforms en technologieën. Hij vervolgt: "De groeiende data-economie maakt een groot deel uit van de huidige marktgroei Bedrijven van elke omvang investeren in platforms die hun behoefte aan inname, verwerking en verspreiding van grote hoeveelheden datakosten effectief en zonder nieuwe risico's voor het bedrijf te ondersteunen."

Vendors

Dell (EMC) was de grootste leverancier voor het kwartaal, goed voor 19,1% van de totale wereldwijde omzet van bedrijfsopslagsystemen en met 26,6% gestegen ten opzichte van 2Q17.

HPE / New H3C Group was de op één na grootste leverancier met een aandeel van 17,3% en een groei van 1,9% van jaar tot jaar.

NetApp genereerde 6,3% van de totale omzet, waardoor het de op twee na grootste leverancier is tijdens het kwartaal. Dit vertegenwoordigde 19,8% groei ten opzichte van 2Q17.

IBM was de vierde grootste leverancier met een aandeel van 4,6% van de marktomzet tijdens het kwartaal en een jaar-op-jaargroei van 7,5%.

Hitachi (Vantara), Lenovo en Huawei waren allemaal statistisch gebonden voor de nummer 5-positie met aandelen van respectievelijk 3,1%, 3,0% en 2,7%.

Als een enkele groep vertegenwoordigden de verkoop van opslagsystemen door ODM's rechtstreeks aan hyperscale datacenterklanten 25,1% van de wereldwijde bestedingen tijdens het kwartaal, een stijging van 31,7% ten opzichte van 2Q17.

Flash gebaseerde opslagsystemen hoogtepunten

De totale All Flash Array (AFA) -markt genereerde iets meer dan 2 miljard dollar aan inkomsten gedurende het kwartaal, een stijging van 41,7% jaar op jaar. De Hybrid Flash Array (HFA) -markt was iets minder dan $ 2,6 miljard aan inkomsten, een stijging van 20,8% ten opzichte van 2Q17.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware