IDC: Sterke vraag naar servers met Dell aan de top

IDC: Sterke vraag naar servers met Dell aan de top

IDC: Sterke vraag naar servers met Dell aan de top

IDC: Sterke vraag naar servers met Dell aan de top

IDC: Sterke vraag naar servers met Dell aan de top

10-09-2018 | door: Witold Kepinski

IDC: Sterke vraag naar servers met Dell aan de top

Volgens de International Quarterly Server Tracker van International Data Corporation ( IDC ) steeg de omzet van leveranciers in de wereldwijde servermarkt met 43,7%, van jaar tot jaar tot 22,5 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2018 (2Q18). Wereldwijde server verzendingen stegen met 20,5% op jaarbasis naar 2,9 miljoen eenheden in 2Q18. Dell is voor de eerste keer uitgegroeid tot de grootste wereldwijde server verkoper met een marktaandeel van 18,8 procent, volgens IDC. HPE zag zijn greep op de markt krimpen van 21,4 procent in Q2 2017 tot 16,6 procent in dezelfde periode dit jaar.

De algemene servermarkt blijft de historische vraag ervaren, waarbij 2Q18 het vierde kwartaal op rij de dubbelcijferige omzetgroei en de hoogste totale omzet ooit behaalt. De volumeserveromzet steeg met 42,7% tot 18,4 miljard dollar, terwijl de midrange-serveropbrengsten 63,0% naar 2,5 miljard dollar groeiden. High-end systemen groeiden met 30,4% tot 1,7 miljard dollar.

"De wereldwijde servermarkt blijft floreren te midden van een marktbrede bedrijfsvernieuwingscyclus en een toenemende vraag van cloudserviceproviders," zegt Sanjay Medvitz , senior onderzoeksanalist, Servers and Storage bij IDC. "Ondernemingen blijven investeren in nieuwe infrastructuur om toepassingen van de volgende generatie te ondersteunen en cloud-achtige voordelen te realiseren op locatie. Hyperscalers blijven hun datacenteraanwezigheid ook bijwerken en uitbreiden en profiteren van ODM Direct-leveranciers en bijbehorende prijzen (ASP's). Dit is te wijten aan rijkere configuraties, DRAM-prijzen en nieuwe processorplatforms. "

Algehele server marktstand, per bedrijf

Dell Inc. bereikte voor het eerst in 2Q18 de nummer één positie op de wereldwijde servermarkt met 18,8% omzetaandeel en 52,9% groei. Dell Inc. leidde de wereldwijde servermarkt in termen van eenheidsverzendingen, goed voor 19,5% van alle eenheden die tijdens het kwartaal werden verzonden.

HPE / New H3C Group was de op een na grootste leverancier met 16,6% van de totale omzet van de leverancier, en groeide met 11,7%. 

IBM en Lenovo waren statistisch gebonden voor de derde positie op de markt met respectievelijke aandelen van 7,3% en 6,9%. 

Inspur, Cisco en Huawei completeerden de top vijf, alle statistisch gebonden met 4,8%, 4,8% en 4,3% respectieve aandelen in de omzet van de leverancier. 

De ODM Direct-groep van verkopers verhoogde de collectieve inkomsten met 55,9% (jaar-op-jaar) tot $ 5,5 miljard. 

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware