Witold Kepinski - 11 september 2018

HP Metal Jet 3D-print technologie voor de productie van superieure metalen

HP Metal Jet 3D-print technologie voor de productie van superieure metalen image

HP heeft de HP Metal Jet geintroduceerd, een 3D-printtechnologie toepassing voor de productie van superieure metalen onderdelen in grote volumes. Met meer productiviteit wordt HP Metal Jet gebruikt door klanten zoals GKN Powder Metallurgy en Parmatech voor de productie van onderdelen. Klanten die gebruik maken van de technologie voor de productie van hun onderdelen zijn onder andere Volkswagen en Wilo en bedrijven zoals Primo Medical Group en OKAY Industries.

Om de wereld van design en productie nog sneller te kunnen veranderen, heeft HP de Metal Jet Production Service3 aangekondigd, waarmee klanten over de hele wereld snel een nieuw 3D-onderdeel kunnen ontwerpen, de laatste onderdelen hiervoor kunnen produceren in groot volume en het kunnen integreren in de productie voor de lange termijn.

"We bevinden ons midden in de digitale industriële revolutie die de productie industrie ter waarde van 12 miljard transformeert. HP heeft de transformatie versnelt door de 3D-massaproductie van plastic onderdelen te pionieren. Nu vergroten wij onze positie met HP Metal Jet, een baanbrekende 3D-printtechnologie voor metaal ", aldus Dion Weisler, CEO en President van HP Inc. "De implicaties zijn enorm: de auto-, industrie- en medische sector produceert alleen al honderden miljarden metalen onderdelen per jaar. HP's nieuwe Metal Jet 3D-printplatform en de productieservice maken snelheid, kwaliteit en efficiëntie van onze klanten mogelijk om volledig opnieuw na te denken over de manier waarop ze nieuwe oplossingen ontwerpen, produceren en leveren in het digitale tijdperk. "

HP Metal Jet is volgens Weisler een baanbrekende voxel-level binder jetting technologie die voortbouwt op meer dan 30 jaar printkoppen van HP en geavanceerde chemische innovaties. Met een grootte van 430 x 320 x 200 mm, 4x nozzle redundancy en 2x printbars, en aanzienlijk minder gewicht, levert HP Metal Jet hogere productiviteit en betrouwbaarheid tegen lagere kosten6 , in vergelijking met andere metalen 3D-printoplossingen. HP Metal Jet begint met roestvrijstalen onderdelen en levert isotrope mechanische eigenschappen die de huidge industriële normen overtreffen, aldus HP.

In de eerste helft van 2019 kunnen klanten 3D-ontwerpbestanden uploaden en industriële onderdelen in grote hoeveelheden ontvangen middels de nieuwe Metal Jet-productiedienst. De onderdelen worden geproduceerd door HP-partners GKN Powder Metallurgy en Parmatech om de hoogste standaarden voor engineering en productiekwaliteit te garanderen, aldus HP.

Zakelijke HP Metal Jet-oplossingen worden vanaf begin 2019 aangeboden voor minder dan 399.000 dollar. De onderdelen zullen in 2020 geleverd worden en vanaf 2021 zal er ruime beschikbaarheid zijn. Vanaf heden kan de HP Metal Jet technologie gereserveerd worden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!