Witold Kepinski - 11 september 2018

IDC: vraag naar zakelijke devices neemt toe

IDC: vraag naar zakelijke devices neemt toe image

De verkoop van devices voor consumenten in West-Europa zal naar verwachting dalen in het tweede halfjaar van 2018, maar de vraag naar zakelijke devices neemt toe. Dit meldt IDC in zijn Wereldwijde Quarterly Personal Computing Device Tracker.

De verkopen in de wereldwijde markt voor personal computing-apparaten, bestaande uit traditionele pc's, tablets en workstations, zullen naar verwachting in 2018 met 3,9% inkrimpen. Naar verwachting zal deze daling zich gedurende de prognoseperiode voortzetten naarmate de markt krimpt tot 383,6 miljoen eenheden die in 2022 zijn verzonden met een vijfjarige samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van -1,5%. Ondanks de daling van het totale verzendvolume, zal de markt naar verwachting in 2018 3,6% in dollarwaarde groeien tot 237,3 miljard dollar, gevoed door de groei van 2-in-1's (afneembare tablets en converteerbare laptops), ultradunne notebooks en zelfs desktops, in het bijzonder exemplaren worden gebruikt voor gaming.

"Hoewel de gemiddelde tijd die op een pc is doorgebracht de afgelopen jaren aanzienlijk is afgenomen, is de behoefte aan betere ontwerpen en betere prestaties blijven toenemen", aldus Jitesh Ubrani, senior onderzoeksanalist bij IDC's Quarterly Personal Computing Device Tracker. "De markt voor gaming-pc's biedt op korte termijn een broodnodige verbetering en bovendien voorzien we nog steeds de behoefte aan prestatiegerichte machines die tegemoet komen aan ontwerpers, aan AR / VR gerelateerde taken en zelfs aan videomakers die deel uitmaken van de YouTube-generatie ."

Lees meer op de site van IDC.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!