Redactie - 12 september 2018

SVB multi-regelingensysteem faal door Capgemini geschikt voor 20,2 miljoen euro

SVB multi-regelingensysteem faal door Capgemini geschikt voor 20,2 miljoen euro image

De SVB ICT multi-regelingensysteem mislukking door Capgemini is door de dienstverlener geschikt voor 20,2 miljoen euro. Dit meldt staatssecretaris Tamara van Ark in een kamerbrief.

Van Ark meldt over de schikking: "Op 7 oktober 2017 heeft mijn voorganger uw Kamer geïnformeerd over de uitspraak van het scheidsgerecht in de arbitragezaak tussen de SVB en Capgemini betreffende het Multi-regelingen-systeem (MRS). Op grond van het arbitraal vonnis is Capgemini (na verrekening van haar terugvordering en de wettelijke rente) gehouden om een bedrag van € 27,02 miljoen aan de SVB te voldoen. Op 9 november 2017 heb ik uw Kamer ingelicht over het feit dat Capgemini in hoger beroep is gegaan tegen dit arbitraal vonnis. In hoger beroep wordt de zaak opnieuw beoordeeld, het eindoordeel is daarmee voor beide partijen onzeker.

Op 21 augustus jl. zijn Capgemini en de SVB tot een schikkingsovereenkomst gekomen, met als resultaat dat Capgemini een bedrag van € 20,2 miljoen zal voldoen aan de SVB. De SVB heeft de schikking juridisch laten toetsen door de advocaat die de SVB direct bijstaat in deze procedure alsmede nog door een advocaat van een ander kantoor. Op basis van een analyse van de nog te verwachten proceskosten en een zorgvuldige afweging van de procesrisico’s, is de SVB tot de conclusie gekomen dat een schikking van deze omvang de voorkeur geniet boven het voortzetten van de hoger beroep procedure. Hiermee wordt voorkomen dat de SVB nog geruime tijd in dit arbitrageproces blijft verwikkeld (met bijbehorende kosten) en dat het systeem in stand moet worden gehouden (mogelijk zelfs weer deels moet worden opgebouwd). Met deze schikking heeft de SVB een passende oplossing gevonden, zodat dit proces kan worden afgehecht."

Update: 4-10-2018

Minister Ollogren zal CIO-Rijk verzoeken om afspraken te maken met de departementen rond het melden van schikkingen. Een jaarlijks overzicht van door de departementen gemelde schikkingen met ICT-dienstverleners zal tevens voortaan jaarlijks worden meegenomen in de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!