Smile neemt Europees Drupal-specialist Adyax over
12-09-2018 | door: Witold Kepinski

Smile neemt Europees Drupal-specialist Adyax over

Het Franse Smile, actier in Europa op het gebied van digitale en open-sourcediensten, heeft Adyax overgenomen. Adyax is Europese speler in het open source CMS Drupal en doet grootschalige projecten. De overname markeert de tweede belangrijke uitbreiding van Smile sinds de investeringsmaatschappij Eurazeo PME in mei 2017 is binnengehaald.

Adyax heeft bijna 350 experts die zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale projecten. De expertise van Adyax is gericht op de meest ambitieuze projecten met open-sourcetechnologieën. De afgelopen tien jaar heeft Adyax projecten gedaan voor merken als LVMH, Disney, Ipsos, Saint-Gobain, Le Monde, Carrefour en Valeo.

Adyax ontwikkelt digitale devices, waarbij gedurende het hele proces – van strategie en design tot levering en ondersteuning – maatwerk wordt geleverd. Op die manier zorgt Adyax ervoor dat zijn klanten, grote Franse en internationale ondernemingen, zich optimaal op hun bedrijfsactiviteiten kunnen richten.

De nieuwe combinatie van Smile en Adyax die uit deze fusie ontstaat, wil binnen drie jaar digitaal marktleider zijn in Europa, met een omzet van 200 miljoen euro. De gezamenlijke expertise biedt klanten bredere ondersteuning in elke fase van hun digitale transformatie (consulting, digital agency, ontwikkeling en integratie, onderhoud, training en outsourcing). De synergiën zullen geleidelijk worden geïmplementeerd in alle bedrijfsonderdelen van de groep: Digital/E-business, Business Apps, Infrastructure en Embedded/IoT zo melden de partijen.

Terug naar nieuws overzicht