Witold Kepinski - 12 september 2018

Zendesk neemt sales force automation leverancier Base over

Zendesk neemt sales force automation leverancier Base over image

Zendesk heeft FutureSimple, het bedrijf achter Base overgenomen. Base ontwikkelt gebruiksvriendelijke sales force automation software om sales professionals te helpen effectiever te werken.

Zendesk blijft investeren in de groei van Base en richt zich op het verder ontwikkelen van de oplossingen van het bedrijf om bestaande en nieuwe klanten met snel groeiende sales-teams te bedienen.

“Base past erg goed bij Zendesk aangezien we dezelfde passie hebben voor het ontwikkelen van mooie producten die intensief worden gebruikt”, zegt Mikkel Svane, oprichter en CEO van Zendesk. “We willen nu hetzelfde doen voor sales als we met Zendesk hebben gedaan voor de klantenservice: sales professionals de tools geven die speciaal zijn gemaakt voor hen en de klanten die ze bedienen.”

Base is opgericht in 2009 en levert een sales-oplossing die geïntegreerde tools biedt voor communicatie, lead scoring, rapportages en nog veel meer. Het bedrijf is bekend bij klanten en analisten om de gebruiksvriendelijkheid en een sterke mobiele app. In juli positioneerde analist Gartner Base nog als visionair in het Magic Quadrant voor Sales Force Automation. Base en Zendesk kondigden afgelopen jaar al een integratie aan tussen hun producten, waarmee support en sales-informatie over klanten werden samengebracht.

Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt. Voor het fiscale jaar dat eindigt op 31 december 2018, wordt verwacht dat de overname geen grote impact zal hebben op de omzet van Zendesk. Details over de reële en geschatte invloed van de acquisitie, worden gedeeld bij de bekendmaking van de financiële resultaten van het derde kwartaal dat eindigt op 30 september 2018.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!