Witold Kepinski - 12 september 2018

MongoDB doet meer omzet via abonnementen

MongoDB, aanbieder van een databaseplatform, heeft e financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal dat eindigde op 31 juli 2018. De totale omzet was 57,5 ??miljoen dollar , een stijging van 61% op jaarbasis. De inkomsten uit abonnementen waren 52,9 miljoen dollar, een stijging van 63% op jaarbasis en de omzet uit services bedroeg 4,6 miljoen dollar, een stijging van 48% op jaarbasis. Het nettoverlies bedroeg 31,2 miljoen dollar of $ 0,61 per aandeel op basis van 51,2 miljoen gewogen gemiddeld uitstaande aandelen.

"MongoDB heeft in het tweede kwartaal over het algemeen uitstekende prestaties geleverd", zei Dev Ittycheria, President en Chief Executive Officer van MongoDB. "We zien een sterke vraag van zowel nieuwe als bestaande klanten in een groeiend aantal use-cases, zoals blijkt uit onze 63% groei van de abonnementsomzet, wat aantoont dat MongoDB snel het moderne databaseplatform van keuze wordt."

Ittycheria voegde hieraan toe: "We hebben het tempo van innovatie opgevoerd met de release van MongoDB 4.0 en zijn enthousiast over de introductie van nieuwe enterprise-beveiligingsfuncties in MongoDB Atlas, onze volledig beheerde clouddatabasedienst en de algemene beschikbaarheid van MongoDB Stitch, ons serverloze platform. Onze investeringen in het uitbreiden van engineering en go-to-market-mogelijkheden hebben MongoDB gepositioneerd om een ??hoge groei te blijven leveren, terwijl we de enorme databasemarkt verstoren."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!