Pro-AV-industrie groeit tot 230 miljard dollar in 2023

12-09-2018 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Pro-AV-industrie groeit tot 230 miljard dollar in 2023

De professionele audiovisuele (av) industrie zal groeien van 186 in 2018 tot 230 miljard dollar in 2023, volgens de geactualiseerde ramingen in de nieuwe 2018 AV Industry Outlook en Trends Analysis (IOTA), samengevat door AVIXA , de vereniging voor audiovisuele en geïntegreerde ervaring. Dit rapport onderzoekt de krachten die de groei stimuleren, van macro-economische factoren tot technologische trends tot verticale marktbehoeften, op wereldwijde schaal.

 Er zijn veel verschuivingen in de AV-industrie, het is belangrijk om de markt te belichten", zegt Sean Wargo, Senior Director van Market Intelligence, AVIXA. "Op basis van ons onderzoek verwachten we dat de samengestelde jaarlijkse groei van 2018 tot 2023 4,3 procent zal bedragen, wat in lijn is met onze eerdere schattingen." Regio's over de hele wereld groeien, waarbij Azië klaar is om de leiding te nemen als de grootste marktregio."

Het IOTA - rapport werd geproduceerd voor AVIXA door IHS Markit. De onderzoeksmethodologie was gebaseerd op een combinatie van marktomvang aan de aanbodzijde en marktvraagvereisten aan de vraagzijde, die vervolgens werden afgestemd op macro-economische factoren en inputs.

Een van de hoogtepunten uit de AV Industry Outlook 201 en de wereldwijde samenvatting van Trends Analysis:

Macro-economische factoren: hoewel industrieën en economieën over het algemeen floreren, kunnen handelsbeleid en protectionistische maatregelen van bepaalde landen tegenwind veroorzaken. Onzekerheden met betrekking tot de Brexit, evenals de uitkomst van de komende verkiezingen in Brazilië, lage olie-inkomsten en een fiscaal tekort leiden tot een daling voor de pro-AV-industrie. Factoren die tot groei leiden, zijn onder meer het reële bbp in Europa, van 1,9 procent in 2016 tot 4 procent in 2017, nieuwe productieknooppunten in Zuidoost-Azië en Zuid-Azië en verbetering van de Amerikaanse economie door fiscale stimuleringsmaatregelen en bedrijfsinvesteringen.

Technologietrends: de vijf technologietrends stijgen naar de top van de lijst als aanjagers van de groei zijn audio-ontwikkelingen, toekomstige displays, IoT voor slimme gebouwen, IT en de cloud, en kunstmatige intelligentie. Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika zijn toonaangevend op het gebied van technologische vooruitgang, maar staan ??voor dezelfde uitdagingen van commoditization, terwijl Europa minder last heeft van beide trends.

Oplossingsbundels: de integratie van technologieën onderscheidt de pro-AV-industrie van anderen, omdat veel van de technologieën, producten en services voor het vastleggen, verwerken, opslaan en weergeven van audio en video in verschillende toepassingen vergelijkbaar zijn. De beste oplossingen zijn conferencing en samenwerking, leren, live evenementen, digital signage, beveiliging en bewaking, en prestaties en entertainment.

Verticale marktvraag: Hoewel de zakelijke markt de levensader is van professionele AV, hebben kleinere markten, waarvan vele gericht zijn op de consumentenervaring, het grootste groeipotentieel. Bijvoorbeeld, van 2018 tot 2023, zal de zorgmarkt 10 procent CAGR groeien, van 2,4 miljard naar 3,9 miljard dollar; horeca groeit met 7 procent, van 7 miljard naar 9,4 miljard dollar.

De AV Industry Outlook en Trends Analysis (IOTA) van 2018 wordt gepubliceerd als een reeks rapporten, waaronder een globaal en drie regionale rapporten, plus een reeks rapporten waarin specifieke segmenten van de AV-industrie worden belicht. De rapporten Global, Americas, Asia-Pacific en Europa zijn nu beschikbaar om te kopen, met kortingen voor AVIXA-leden. Ga voor meer informatie naar  avixa.org/IOTA .

Terug naar nieuws overzicht
Hardware