Redactie - 12 september 2018

iPhone XS: maak kennis met de opvolger van de iPhone X

iPhone XS: maak kennis met de opvolger van de iPhone X image

Het is bijna zover: Apple onthult woensdag drie nieuwe iPhones. De iPhone X krijgt dan een opvolger: de iPhone XS. We zetten alles wat je moet weten over de smartphone voor je op een rijtje.

De naam zegt het al enigszins: de iPhone XS borduurt voort op de basis die is gelegd met de iPhone X. Het design van de nieuwe iPhone verandert nauwelijks, maar dit jaar richt het bedrijf zich op verbeteringen in de binnenkant. In grote lijnen kun je dus een langere accuduur, nieuwe functies en betere prestaties verwachten. Ook komt er een nieuwe kleur bij: goud.

Zelfde buitenkant, sterkere binnenkant

Met een 5,8 inch-scherm is het XS even groot als zijn voorganger, en het heeft een oled-paneel met hoge resolutie in zich. Omdat een homeknop nu definitief verleden tijd is, is het toestel uitgerust met Face ID. Ook ondersteunt het 3D Touch en is de telefoon klaargestoomd voor de toekomst: 5G internet.

Binnenin zit de gloednieuwe A12-chip, die de prestaties flink omhoog krikt. Door het zogeheten 7 nanometer-design is de chip sneller, kleiner en vooral ook energiezuiniger. Met dezelfde accugrootte kun je het nu dus langer volhouden.

En wanneer je dan toch je iPhone op moet laden, gaat dat met dit toestel een stuk sneller. De meegeleverde adapter is namelijk met usb-c uitgerust. Ook is draadloos opladen weer aanwezig, wat voor Apple een reden is om ook de AirPower, Apples draadloze oplaadmat, woensdag uit te brengen.

Meer camerafuncties

De TrueDepth-technologie die Apple op de iPhone X gebruikt voor Face ID en Animoji, wordt op de iPhone XS ook voor de camera achterop toegepast. Hierdoor wordt de portretfunctie uitgebreider en zijn 3D-functies niet alleen met de frontcamera te gebruiken. Apple werkt dus vooral aan de technologie voor de camera’s, maar het toestel heeft hoogstwaarschijnlijk net als de X twee 12 megapixel-camera’s.

Apple brengt naast de iPhone XS de grotere iPhone XS Max uit. Deze heeft een 6,5 inch-oled-scherm. Ook brengt het bedrijf uit Cupertino een budgetmodel op de markt. De 6,1 inch iPhone 2018 heeft geen oled- maar een lcd-scherm, geen 3D Touch en slechts een enkele camera achterop.

Door deze concessies te doen, kan Apple de prijs van dit toestel laag houden maar wel hetzelfde design bieden. Het blijft daarnaast nog even spannend wat de uiteindelijke naam gaat worden van dit toestel. Er gaan geruchten dat het model de iPhone XC of iPhone XR heet.

Dit gaat de iPhone XS kosten, zo kun jij ‘m winnen

Belangrijk is natuurlijk de prijs. Het blijft tot het laatste moment onduidelijk hoeveel de iPhone XS precies gaat kosten, maar verwacht een prijs van 1059 euro voor de 64GB-versie. Voor de variant met 256GB opslagruimte betaal je waarschijnlijk 100 euro meer.

Kan je niet wachten en wil je de nieuwe iPhone winnen? Onze vrienden van iPhoned.nl geven de opvolger van de iPhone X weg! Lees hoe je kans maakt op de iPhone XS.

In samenwerking met AndroidPlanet.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!