Pure Storage presenteert visie op moderniseren van storage-architectuur

13-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pure Storage presenteert visie op moderniseren van storage-architectuur

Pure Storage presenteert vandaag de data hub. Dit opslagplatform op basis van Pure Storage FlashBlade is specifiek ontwikkeld voor AI en analysetoepassingen. Met Pure Storage FlashBlade presenteert Pure Storage haar visie op het moderniseren van storage-architectuur voor ongestructureerde, data-intensieve werklast. Het ontwerp is honderd procent datacentrisch, zodat organisaties effectief kunnen zijn met hun meest kostbare bezit: data.

Om te innoveren en te overleven in een meer en meer datagedreven business, moeten organisaties hun infrastructuur ontwerpen met data als leidraad, om volledige en realtime toegang tot die data te creëren. Traditionele oplossingen zijn ontworpen voor het gebruik met disk-gebaseerde systemen, die van oudsher juist hebben bijgedragen aan het ontstaan van datasilo’s. Een data hub is echter ontworpen om data te leveren, te delen en samen te voegen, zodat de waarde van data kan worden ontsloten.

Centraal storagesysteem

“Iedere sector heeft te maken met datasilo’s. Bedrijven willen waarde halen uit data, ook al hebben ze er geen zicht op en wordt er verder niet over nagedacht. Maar zonder inzicht in het totaalbeeld van data is het onmogelijk er waarde uit te halen”, zegt Matt Burr, General Manager van FlashBlade, Pure Storage. “Met de data hub hebben we een centraal storagesysteem gecreëerd. De data hub voldoet aan de huidige en toekomstige vereisten van een modern platform – ontworpen om voor de klant het werk te doen.”

Momenteel hebben organisaties met vier soorten analytics-oplossingen: datawarehouse, data lakes, streaming-analytics en AI-clusters. Deze oplossingen bevinden zich in silo’s. Een data hub integreert de belangrijkste functies van deze oplossingen in één platform. Een data hub moet volgens Pure Storage de volgende vier kenmerken bevatten:

  • Hoge doorvoersnelheid voor opslag van zowel bestanden als objecten. Back-up en datawarehouse-toepassingen vragen om omvangrijke doorvoer voor mainstream, bestandsgebaseerde workloads en objectgebaseerde cloudapplicaties.
  • Echt scale-out ontwerp. De ware kracht van een datalake is zijn scale-out architectuur die het onbeperkt schalen van batch taken mogelijk maakt. Software – en niet de gebruiker – zorgt voor het meebewegen en de prestaties.
  • Multi-dimensionale performance. Data zijn onvoorspelbaar en kunnen met iedere snelheid binnenkomen. Daarom hebben organisaties een platform nodig dat adequaat ieder datatype, met welk toegangspatroon dan ook, direct kan verwerken.
  • Grootschalig parallel. Binnen de IT-sector heeft een drastische verschuiving plaatsgevonden van seriële naar parallelle technologieën, om het menselijk brein na te bootsen. Storage moet dit kunnen bijhouden.

Architectuur gebouwd voor de uitdagingen van vandaag

“Decennia lang kon de storage-industrie de vooruitgang in networking en computing niet bijbenen. Storage was een blok aan het been van innovatie geworden”, zegt Ritu Jyoti, Program Vice President, Systems Infrastructure Research Portfolio bij IDC. “In het tijdperk van AI en realtime analytics kan die beperking bij Fortune 500-bedrijven algauw voor disruptie zorgen. Hoogste tijd dus voor een nieuw paradigma voor opslag – een toekomstvaste, dynamische architectuur, specifiek gebouwd voor de uitdagingen van vandaag.”

ElementAI biedt een platform waarmee organisaties bedrijfsbreed AI-oplossingen kunnen bouwen. Het bedrijf zag direct de noodzaak in van een fundamentele verandering van opslagarchitecturen. “Om de innovatie van dit moment bij te houden, moeten ondernemingen snel aan de slag met de nieuwste analytics en AI. Maar ze gaan vaak gebukt onder de last van oude datasilo’s, en datalakes in het bijzonder”, zegt Jean-François Gagné, oprichter en ceo van ElementAI. “Wie krachtige modellen en oplossingen wil maken, moet data samenvoegen en delen, in plaats van alleen verzamelen en opslaan. De data hub is de nieuwe storage-architectuur die hier speciaal voor ontworpen is, en bewust gebouwd voor de next-gen datagedreven innovatie.”

“De grootste uitdaging van onze klanten is hoe ze hun data intelligent krijgen”, zegt Jérôme Bélan, ceo EMEA bij PNY Technologies, specialist op het gebied van high-performance computing, graphics virtualisatie en deep learning-technologie. “Data zit momenteel in silo’s. De ware potentie is daardoor niet te verzilveren. We staan daarom achter de roep van Pure Storage om een moderne architectuur die dit dilemma verhelpt. Bedrijven moeten optimaal kunnen presteren met hun kostbaarste bezit: data. Steeds meer bedrijven laten hun oog laten vallen op AI, analytics en cloudapplicaties. Zij hebben een nieuwe architectuur nodig die deze technologieën krachtig ondersteunt. Nu en in de toekomst. Daarom zien we ernaar uit om zichtbaar meer waarde te leveren met een data hub.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data