Wouter Hoeffnagel - 13 september 2018

Veeam en Lenovo leveren intelligente databeheer voor Lenovo Software-Defined Infrastructure- en SAN-oplossingen

Veeam Software sluit een nieuw internationaal partnership met Lenovo. De samenwerking zorgt ervoor dat klanten in één transactie transactie Veeam Intelligent Data Management-oplossingen met Lenovo Software Defined Infrastructure- (SDI) en Storage Area Network (SAN)-oplossingen rechtstreeks bij Lenovo en zijn resellers kunnen kopen.

De combinatie van de SDI- en SAN-oplossingen van Lenovo met het Hyper-Availability Platform van Veeam biedt Lenovo-klanten en zakelijke partners een one-stop-shop voor het versnellen van digitale transformaties. Deze combinatie van technologie vereenvoudigt het IT-beheer. Het beperkt het risico en levert het intelligente databeheer dat nodig is om bedrijven beter te maken en te laten groeien. Klanten kunnen hierdoor de kosten en complexiteit van legacy-infrastructuur en het virtualisatie- en gegevensbeschermingsbeheer elimineren. Bovendien kunnen ze een hogere ROI bieden via intelligente gegevensbeheeroplossingen die de ontwikkeling en implementatie van toepassingen versnellen, gegevensanalyse ondersteunen en disaster recovery (DR) vereenvoudigen. Organisaties krijgen ook de garantie dat de gecombineerde Veeam- en Lenovo-oplossing door beide bedrijven is gevalideerd en dat de oplossing voor optimale bedrijfsvoordelen zorgt.

IT-eenvoud en intelligente transformaties

Volgens John Majeski, die leiding geeft aan de Software & Solutions-activiteiten bij Lenovo Data Center Group, willen bedrijven oplossingen die IT-eenvoud bieden terwijl ze intelligente transformaties leveren voor alle omgevingen. “De Veeam Availability-oplossingen bieden de IT-eenvoud en intelligent gegevensbeheer die de Lenovo Spectrum Virtualize SAN-oplossingen nodig hebben. Hetzelfde geldt voor Lenovo's SDI-portfolio van ThinkAgile-aanbiedingen met VMware, Microsoft en Nutanix om digitale transformatie te versnellen terwijl bedrijfsrisico's worden beperkt."

Lenovo-klanten krijgen met Veeam de beschikking over IT-eenvoud en hyperbeschikbaarheid. Onder andere door gebruik te maken van de eenvoudig te implementeren en te beheren architectuur van Veeam, om beschikbaarheidsserviceniveaus voor alle toepassingen en gegevens in virtuele-, fysieke- en cloudworkloads te verbeteren.

Voordelen en opties

De back-up en snelle herstelmogelijkheden van Veeam bieden de volgende voordelen en opties:

  • Vereenvoudigd IT-bedrijfsbeheer: de directe integratie van Veeam met VMware vSphere, Microsoft Hyper-V en Nutanix Acropolis helpt bij het automatiseren van back-up- en restore-activiteiten om de hyperbeschikbaarheid van kritieke applicaties en gegevens te waarborgen;
  • Granularity Recovery: zorgt voor minimale verstoring van de bedrijfsactiviteiten door gebruikers meerdere herstelopties te bieden om de serviceniveaus voor beschikbaarheid te verbeteren. De opties variëren van het herstel van een volledige VM of afzonderlijke bestanden en applicatie-items;
  • Versnelde innovatie: Veeam DataLabs-omgevingen kunnen snel worden gemaakt. Naast het verbeteren van de ROI op secundaire Lenovo-opslaginvesteringen, maakt deze mogelijkheid versnelde applicatie-ontwikkeling en testen mogelijk, efficiënte DR-tests om te voldoen aan de governance van bedrijfsgegevens en compliance, en data-analyse voor verbeterde bedrijfsinformatie.

“We zien dat steeds meer organisaties hun databeheer willen integreren met hun SDI- en SAN-oplossingen, waardoor hun datacenter en kerndatabeheer tegelijkertijd worden vereenvoudigd ", zegt Edwin Yuen, senior analist bij Enterprise Strategy Group (ESG). "De nieuwe samenwerking tussen Lenovo en Veeam is daarop gericht en is onderdeel van een groeiende lijst van bedrijven die met Veeam samenwerken om oplossingen te combineren met het leiderschap van Veeam op het gebied van gegevensbeheer."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!