Lenovo en NetApp sluiten wereldwijde storage pact

13-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Lenovo en NetApp sluiten wereldwijde storage pact

Lenovo en NetApp gaan een wereldwijde samenwerking aan. De samenwerking werd aangekondigd tijdens het Lenovo Transform 2.0 evenement in New York. De partijen willen samen klanten helpen om IT te moderniseren en digitale transformatie te versnellen. Lenovo en NetApp leveren technologie en schaalbaarheid waarmee klanten wereldwijd hun IT-architectuur kunnen moderniseren van de edge en het core-netwerk tot de cloud.

Het gaat hierbij om de Lenovo ThinkSystem DE en DM Series voor mkb en midmarket klanten. Deze oplossingen combineren NetApp's all-flash-oplossingen voor gegevensbeheer met Lenovo's ThinkSystem-infrastructuur. Deze nieuwe producten maken gebruik van de kernsoftwaretechnologie van NetApp, zoals ONTAP,  en worden geproduceerd door Lenovo, waarbij gebruik wordt gemaakt van Lenovo's supply chain. De nieuwe storage- en datamanagementoplossingen komen ergens in 2019 beschikbaar in 160 landen via het partner ecosysteem. Lenovo moderniseerde al eerder zijn DS-reeks SAN SAN arrayproducten en levert hyperconverged oplossingen met Nutanix technologie.

Joint venture in China

Daarnaast kondigen Lenovo en NetApp een nieuwe joint venture aan in China. Hiermee bieden ze gelokaliseerde en op maat gemaakte opslagproducten en gegevensbeheeroplossingen die voldoen aan de speciale vereisten en het aparte cloudecosysteem van China. De nieuwe onderneming zal naar verwachting in het voorjaar van 2019 operationeel zijn, in afwachting van lokale goedkeuringen.

"Lenovo is vastbesloten om zich in te zetten voor het nieuwe IT - Intelligent Transformation - door middel van een groeiende reeks klantgerichte datacenter-oplossingen," zegt Yang Yuanqing, Chairman en CEO van Lenovo. "Lenovo streeft naar zowel organische als niet organische groei om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en om de sterkste wereldwijde partnerships in de datacenterindustrie te behouden."

Digitale transformatie ondersteunen

"In de huidige wereldeconomie vragen klanten om nieuwe benaderingen van IT-infrastructuren die hun digitale transformatie ondersteunen, meldt George Kurian, Chief Executive Officer van NetApp. Door samen te werken willen Lenovo en NetApp helpen het succes van hun klanten te versnellen.

De eerste oplossingen van deze samenwerking - Lenovo ThinkSystem DE en DM Series - zijn wereldwijd per direct beschikbaar.

Lenovo-ThinkServer-DS-DE-storage.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie