Lenovo gaat apparaten tijdens volledige levenscyclus beveiligen met nieuwe aanpak

13-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Lenovo gaat apparaten tijdens volledige levenscyclus beveiligen met nieuwe aanpak

Lenovo lanceert ThinkShield by Lenovo. Met deze nieuwe aanpak wil Lenovo apparaten tijdens hun volledige levenscyclus beveiligen. Dit meldt de leverancier op zijn Lenovo Transform 2.0 event in New York.

Afgelopen jaar waren er de meeste datalekken ooit met maar liefst 2,6 miljard meldingen. Bedrijven hebben beveiligde apparaten nodig die gevoelige gegevens beschermen tegen online en op identiteit gebaseerde bedreigingen, stelt Lenovo. Het bedrijf speelt hierop in met ThinkShield by Lenovo.

Beveiliging tijdens volledige levenscyclus

ThinkShield by Lenovo beveiligt apparaten tijdens de volledige levenscyclus

 • Lenovo bouwt bescherming in de producten. Denk hierbij aan veilige BIOS- en firmware-ontwikkeling tot functies zoals ThinkPad Privacy Guard-beveiligingsschermen en de eerste afgeschermde webcamera in de industrie.
 • Beveiliging stopt volgens Lenovo niet bij het ontwerp. Het bedrijf heeft controle over de wereldwijde supply chain en heeft een strikt beveiligingsnorm en -beleid voor zijn productiefaciliteiten.
 • Lenovo's strategische partnerschap met Intel zorgt ervoor dat zij samenwerken met de Intel Transparent Supply Chain, waardoor klanten elk component van hun nieuwe systeem kunnen vinden.
 • Lenovo houdt toezicht op de beveiliging van leveranciers die intelligente componenten bouwen en zorgt ervoor dat deze voldoet aan de strenge richtlijnen en best practices voor het Trusted Supplier-programma. Voor extra transparantie kunnen Lenovo Quality Engineers op elk moment leveranciers controleren.

Identiteit en inloggegevens beschermen

ThinkShield by Lenovo beschermt de identiteit en de inloggegevens van gebruikers

 • Lenovo, één van de oprichters van FIDO, biedt de eerste en enige FIDO-gecertificeerde authenticators en match-on-chip vingerafdruktechnologie. Dit biedt bedrijven veiligere en eenvoudigere manieren om de identiteit van hun werknemers te beschermen.
 • Intel Authenticate - tot 7 authenticatiefactoren - biedt meer veiligheid en flexibiliteit dan leveranciers die minder verificatiemethoden bieden.
 • BIOS-gebaseerde Smart USB-beveiliging stelt IT-professionals in staat om USB-poorten te configureren om alleen op toetsenborden en aanwijsapparatuur te reageren, waardoor werknemers-pc's veiliger zijn.

Online gebruikers

Daarnaast richt Lenovo zich met ThinkShield by Lenovo ook op het beschermen van gebruikers online.

 • Lenovo WiFi Security, in samenwerking met Coronet, detecteert bedreigingen en waarschuwt gebruikers wanneer ze op het punt staan verbinding te maken met onveilige draadloze netwerken.
 • BUFFERZONE-technologie isoleert online bedreigingen voordat deze de hele organisatie infecteren.
 • Lenovo Endpoint Management, mogelijk gemaakt door MobileIron, biedt een veilige, eenvoudige manier om cloud- en endpoint-beveiliging op meerdere apparaten samen te voegen.

Gebruikersgegevens

Ook zet Lenovo met ThinkShield by Lenovo in op het beschermen van gebruikersgegevens

 • Absolute persistentietechnologie biedt IT-beheerders een betrouwbare verbinding met al hun apparaten, zodat ze endpoints kunnen beveiligen, risico's kunnen inschatten, beveiligingsmaatregelen op werknemersapparaten kunnen toepassen en kunnen reageren op beveiligingsincidenten.
 • Zodra apparaten aan het einde van hun levenscyclus zijn, beveiligt Lenovo potentieel gevoelige gegevens door de schijven te wissen en de onderdelen veilig te recyclen.
 • Lenovo biedt een betaalde Keep Your Drive-service die ervoor zorgt dat gevoelige informatie nooit de klant verlaat.
Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security