Lenovo lanceert AirStack en ThinkPad X1 Extreme

13-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Lenovo lanceert AirStack en ThinkPad X1 Extreme

Lenovo lanceert AirStack, een nieuwe stack-managementoplossing waarmee bedrijven technische stacks kunnen beheren en optimaliseren. Daarnaast lanceert het bedrijf de ThinkPad X1 Extreme, een Windows 10 laptop gericht op veeleisende taken. De nieuwe producten zijn aangekondigd op het Lenovo Transform 2.0 event in New York.

Organisaties gaan over op software-as-a-service (SaaS), waarvan bijna driekwart (73%) in 2020 naar verwachting 80% in de cloud zal werken. Bedrijfseenheden, functionele afdelingen, teams en individuen kopen SaaS om hun eigen technische stacks (apps zoals WhatsApp, Facebook, Slack, etc)  te bouwen zonder IT. Lenovo kondigt nu AirStack aan, met deze stack-managementoplossing kunnen organisaties alle stacks beheren door hun software-investering te identificeren, te beheren en te optimaliseren.

Lenovo presenteert op Transform 2.0 daarnaast de nieuwste uitbreiding van het ThinkPad X1-portfolio: de ThinkPad X1 Extreme. Deze dunne en lichte Windows 10-laptop is de eerste die NVIDIA-discrete grafische kaarten bevat. De laptop is gericht op data-intensieve taken, video- en fotobewerking, grafische weergave en virtual en mixed reality-toepassingen.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware