Ericsson en VodafoneZiggo werken aan netwerk van de toekomst met gigabit-snelheden

14-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Ericsson en VodafoneZiggo werken aan netwerk van de toekomst met gigabit-snelheden

Ericsson en VodafoneZiggo werken samen om het mobiele netwerk van VodafoneZiggo in Nederland uit te breiden. Binnen de samenwerking combineren de twee bedrijven de 5G-compatible radioapparatuur van Ericsson met het frequentiespectrum van VodafoneZiggo.

De twee bedrijven bouwen samen aan het netwerk van de toekomst. Dit netwerk moet in staat is tot gigabit-snelheden te komen en het hoofd kunnen bieden aan zijn deel van de ongeveer 31 miljard connected devices die we tegen 2023 kunnen verwachten. Ongeveer 23 miljard van deze connected devices zullen IoT-apparaten zijn zoals connected cars, machines, meters, sensoren, betaalautomaten, consumentenelektronica en wearables.

5G Roadshow

De strategische samenwerking van Ericsson met VodafoneZiggo bereidt het netwerk voor op IoT-enablement en stimuleert de oprichting van geavanceerde Internet of Things-diensten voor zowel consumenten als bedrijven.

De eerste vruchten die van deze samenwerking geplukt kunnen worden, worden gepresenteerd tijdens de VodafoneZiggo 5G Roadshow. De roadshow heeft als belangrijkste doel om overheid en zakelijke klanten de voordelen van 5G te demonstreren. Dit gebeurt aan de hand van verschillende demo’s:

  • The Talking Traffic project: Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wilde de verkeersdoorstroming op bestaande wegen, rails en waterwegen maximaliseren en dure investeringen in nieuwe infrastructuur vermijden. Er werd besloten om de cloud en IoT in te zetten voor het bouwen van een nationaal IVRI-systeem (Intelligent Vehicles and Road Infrastructure). Het IVRI-systeem bevat data van 25 procent van alle verkeerslichten in Nederland. Voor meer informatie over het Talking Traffic Project, klik hier.
  • Network slicing voor kritische communicatie met Ericsson en Swisscom: De demo van Ericsson in samenwerking met Swisscom laat zien hoe in Zwitserland network slicing is geïmplementeerd om de kritieke communicatiebehoeften van treinpersoneel en politie en brandweer op te kunnen lossen in geval van een incident. Voor meer informatie over network slicing voor kritische communicatie, klik hier.
  • Immersive conference: De immersive conference stelt mensen, dankzij een VR-bril, in staat samen te werken en te communiceren waar ook ter wereld terwijl ze het gevoel hebben alsof ze zich allemaal op dezelfde fysieke locatie bevinden. Key hier in is de low latency door 5G, die virtuele samenwerking, interactie en educatie zonder grenzen kan brengen. Terwijl de kosten worden beperkt en de productiviteit wordt verhoogd. Voor meer informatie over immersive conference, bekijk deze video.

Beter verbonden Nederland

“VodafoneZiggo 5G Roadshow is een echte joint effort tussen VodafoneZiggo en Ericsson. VodafoneZiggo faciliteert het event, en wij zorgen voor sprekers en demonstraties. Samen maken we ons sterk voor een beter verbonden Nederland. Samen verkennen we nieuwe mogelijkheden en zetten zo de eerste stappen in het realiseren van 5G voor de Nederlandse samenleving,” aldus Everth Flores, country manager Ericsson Nederland.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility