UCaaS markt wordt steeds meer gedreven door grote ondernemingen

14-09-2018 | door: Witold Kepinski

UCaaS markt wordt steeds meer gedreven door grote ondernemingen

Nieuwe tweede kwartaal 2018 gegevens van Synergy Research Group tonen aan dat voor het tiende opeenvolgende kwartaal meer dan 300.000 UCaaS (Unified Communications as a Service) werkplekken werden toegevoegd aan de wereldwijde installed base, die nog steeds met meer dan 25% per jaar groeit.

Hoewel de UCaaS markt in het begin werd aangestuurd door kleine en middelgrote bedrijven en het MKB nog steeds het grootste marktaandeel vertegenwoordigt, wordt de markt steeds meer verplaatst naar grote ondernemingen waar het groeitempo van abonnees nu meer dan het dubbele is van die van kleine en middelgrote ondernemingen.

RingCentral en Mitel

RingCentral en Mitel staan aan de top en voeren een strijd om het marktleiderschap. Samen hebben ze meer dan een derde van de totale markt in handen. Ze worden gevolgd door 8x8, Cisco (Broadsoft) en Vonage.

In totaal hebben de toonaangevende vijf leveranciers een marktaandeel van meer dan 60%. Kleinere leveranciers met bijzonder hoge groeipercentages zijn Alianza, Fuze en LogMeIn.

Cisco en Broadsoft

Het aantal wereldwijde UCaaS-abonneeaantallen nadert nu de  acht miljoen, dat is sinds eind 2015 een verdubbeling, met de verdeling van de markt tussen bedrijfs- en wholesale-bedrijfsmodellen. In de detailhandel/retail business zijn RingCentral en 8x8 de toonaangevende leveranciers, terwijl in de wholesale-markt Mitel en Cisco / Broadsoft toonaangevend zijn. De wereldwijde UCaaS markt wordt nog steeds gedomineerd door de VS, in de meeste andere landen moet de UCaaS markt verder rijpen.

"UCaaS wordt nu mainstream en we zien een sterke opmars door grotere ondernemingen, terwijl de groei in de mid-market robuust blijft en het groeitempo van het MKB enigszins afneemt", zegt Jeremy Duke, oprichter en Chief Analyst van Synergy Research Group. "Nu de penetratie van de PBX-markt door UCaaS nog steeds onder de 10% ligt, blijft er een lange runway voor aanzienlijke UCaaS-groei in de komende jaren. Vooruitkijkend verwachten we dat middelgrote tot grote bedrijven steeds meer abonneeaantallen zullen genereren. landen buiten de VS spelen een aanzienlijk grotere rol op de wereldwijde markt."

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht