Floris Hulshoff Pol - 14 september 2018

Workshop ‘Veilig en productief werken met Microsoft Teams van Office 365’

Workshop ‘Veilig en productief werken met Microsoft Teams van Office 365’ image

Volg de workshop ‘Veilig en productief werken met Microsoft Teams van Office 365’ tijdens de Ratho Experience Day 2018 op vrijdagmiddag 2 november in het Evoluon Eindhoven. Tijdens dit gratis evenement wordt de bezoeker getrakteerd op de nieuwste trends en ontwikkelingen op ICT gebied. Dit jaar wordt onder andere de workshop 'Veilig en productief werken met Microsoft Teams van Office 365' gegeven, waarbij de enthousiaste trainer Aryon Hooijmaijers de bezoekers hands-on meeneemt met 'het nieuwe werken'. Hij gaat in op Office 365 Teams, waarmee u veilig (samen) kunt werken in de Office 365 cloud omgeving van Microsoft en documenten kunt opslaan en delen conform de AVG-wetgeving. 

De bezoeker kan ook kiezen voor een kennissessie waarbij middels een game wordt gedemonstreerd hoe op een leuke en interactieve manier bewustwording wordt gecreëerd binnen uw organisatie over controls wat betreft de AVG. Verder krijgt hij ook concrete tips en adviezen wat u kunt doen om de kans te verlagen dat u het slachtoffer wordt van een digitale inbreker. Ratho directeur Thomas Schepers vertelt u daarnaast over de roadmap van Ratho; wat zijn de plannen van het bedrif en wat kunt u hier als (aankomende) opdrachtgever van verwachten? Na de sessie bent u helemaal up-to-date bent van de trending topics voor uw organisatie: AVG-wetgeving en Security.   

Oplossingen en technologieën van de toekomst

"De opdrachtgever staat al sinds de oprichting in 2005 centraal. We onderscheiden ons van de landelijke partijen door onze persoonlijke benadering en hebben een open karakter. We vinden het belangrijk om relevante oplossingen en technologieën van de toekomst te delen met zowel onze educatieve opdrachtgevers als opdrachtgevers uit het MKB. Als echte Brabantse onderneming uiteraard onder het genot van een hapje en drankje!” aldus Thomas Schepers, directeur Ratho.

Programma

13.00 uur - 13.30 uur Ontvangst met koffie & thee | Bezoek beursplein

13.30 uur - 14.15 uur Welkomstwoord | Plenaire sessie

14.15 uur - 15.15 uur Kennissessies Deel I (voor zakelijke en educatieve sector)

15.15 uur - 15.45 uur Pauze | Bezoek beursplein

15.45 uur - 16.45 uur Kennissessies Deel II (voor zakelijke en educatief sector)

16.45 uur - 17.30 uur Afsluiting met hapje & drankje | Bezoek beursplein

De volgende sessies zijn tijdens deze middag te volgen:

Plenaire sessie 

Na het kopje koffie of thee met iets lekkers nemen we samen in plaats in een mooie grote zaal van het Evoluon. Directeur en eigenaar Thomas Schepers vertelt ons vervolgens over onze roadmap voor komend jaar en wat u hier als klant van kunt verwachten. Ook vertelt hij over hoe onze oplossingen uw organisatie verder kunnen helpen (er kwam uit het klanttevredenheidsonderzoek dat veel van onze opdrachtgevers geen idee van hebben wat wij allemaal doen). Verder introduceren wij onze nieuwe huisstijl, maakt u kennis met onze afstudeerders CE Bob en Nina en leggen we uiteraard de link met ons hoofdthema: Privacy & Security. 

Kennissessies

Er zijn in totaal 6 sessies van elk een uur (3 voor en 3 na de pauze). De sessies zijn opgedeeld in telkens één versie voor de zakelijke sector en voor de educatieve sector. U kunt uw keuze aangeven in het aanmeldformulier.

Sessie 1: Hoe kijkt een kwaadwillende hacker naar uw organisatie? door Jan Martijn Broekhof, Managing Director Guardian360

geschikt voor de zakelijke en educatieve sector

Hacks en datalekken zijn dagelijks in het nieuws. De wetgever verlangt steeds meer van organisaties om persoonsgegevens veilig te houden. Hollywood laat je geloven dat hackers niet te stoppen zijn, maar is dat wel zo? Jan Martijn Broekhof van Guardian360 zal tijdens zijn presentatie toelichten hoe kwaadwillende hackers te werk gaan. Niet alleen weet u na de presentatie hoe een hacker denkt, u krijgt ook concrete tips en adviezen wat u kunt doen om de kans te verlagen dat u het slachtoffer wordt van een digitale inbreker.

Sessie 2: Veilig en productief werken met Microsoft Teams van Office 365, door Aryon Hooijmaijers, Trainer en iCoach bij Ratho 

geschikt voor de zakelijke en educatieve sector

Met de vormgeving en inzet van Microsoft Teams van Office 365 ontstaat een veilige online-omgeving om samen te werken en de productiviteit te verhogen. Microsoft Teams combineert verschillende samenwerkingsfunctionaliteiten van Office 365 in één omgeving. Als onderdeel van de Office 365 kan Teams worden voorzien van het compliance- en beveiligingsmanagement.

In deze sessie bekijken we vanuit een online demo-omgeving naar de verschillende mogelijkheden die Microsoft Teams kan bieden voor een organisatie. Niet alleen de samenwerkingsmogelijkheden komen langs tijdens deze sessie, maar ook de mogelijkheden voor een praktische en effectieve documentopslag conform de huidige AVG-wetgeving. Je krijgt inzicht in het veilig en productief werken met Microsoft Teams, zowel online als gekoppeld de lokale werkplekken. 

Sessie 3: Maak medewerkers bewust van de nieuwe GDPR/AVG, wet- en regelgeving met een interactieve game, door Gerben den Dunnen van Meridion

geschikt voor de zakelijke en educatieve sector

Iedereen heeft te maken met de nieuwe GDPR/AVG, wet- en regelgeving, compliance en daarmee met privacygevoelige informatie. Hierdoor ontstaat toenemende aandacht voor informatiebeveiliging en privacy dreigingen. Hoe afhankelijk is uw organisatie van IT? Waar staat uw privacygevoelige data? Wat kunt u doen tegen dreigingen? Door het implementeren van de controls uit de ISO27001 norm is de grootste stap naar een veilige omgeving al gezet. De meeste datalekken worden veroorzaakt door menselijk handelen en daarom is het van groot belang de bewustwording bij uw medewerkers te vergroten met de toe te passen controls. Welke rol en welke verantwoordelijkheden heeft uw medewerker? Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerker het beste hier naar kan handelen?

Meridion demonstreert een game waarmee we op een leuke manier bewustwording creëren binnen uw organisatie over controls. In de game maken wij gebruik van personages, missies en vragen waardoor het voor iedereen een leuke uitdaging wordt om meer te leren over de controls en deze juist toe te passen in de dagelijkse werkzaamheden. Ontdek en ervaar tijdens deze demonstratie hoe het is om dit op een speelse en uitdagende manier te doen en welke waarde deze game kan toevoegen aan uw organisatie! Plezier en veiligheid in één!

Aanmelden

Deelname is gratis. Vanaf 13.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in het Evoluon Eindhoven. Inschrijven kan via de link www.ratho.nl/red2018, maar wees er snel bij want het aantal plaatsen voor de sessies zijn beperkt. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!