Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
17-09-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Lenovo breidt datacenter aanbod uit voor channel partners

Lenovo heeft zijn datacenter infrastructuur aanbod voor channel partners uitgebreid waarbij nauw wordt samengweerkt met andere technologie partners zoals storage en datamanagement specialist NetApp. De leverancier kondigde dit aan tijdens zijn Lenovo Transform 2.0 event in New York. Witold Kepinski, hoofdredacteur Dutch IT-channel was erbij en sprak in een video interview met Irene Acedo Rico (foto), Executive Director of Channel Sales & Business Unit van de Data Center Group bij Lenovo EMEA.

Lenovo en NetApp gaan een wereldwijde samenwerking aan. De samenwerking werd aangekondigd tijdens het Lenovo Transform 2.0 evenement in New York. De partijen willen samen klanten helpen om IT te moderniseren en digitale transformatie te versnellen. Lenovo en NetApp leveren technologie en schaalbaarheid waarmee klanten wereldwijd hun IT-architectuur kunnen moderniseren van de edge en het core-netwerk tot de cloud.

ThinkSystem DE en DM

De twee bedrijven gaan samen nieuwe Lenovo storage-producten ontwikkelen. Het gaat hierbij om de Lenovo ThinkSystem DE en DM Series voor mkb en midmarket klanten. Deze oplossingen combineren NetApp's all-flash-oplossingen voor gegevensbeheer met Lenovo's ThinkSystem-infrastructuur. Deze nieuwe producten maken gebruik van de kernsoftwaretechnologie van NetApp, zoals ONTAP,  en worden geproduceerd door Lenovo, waarbij gebruik wordt gemaakt van Lenovo's supply chain. De nieuwe storage- en datamanagementoplossingen komen ergens in 2019 beschikbaar in 160 landen via het partner ecosysteem. Lenovo moderniseerde al eerder zijn DS-reeks SAN SAN arrayproducten en levert hyperconverged oplossingen met Nutanix technologie.

AI Workloads

Lenovo meldt verder in een blog een nieuw ThinkSystem server te hebben ontwikkeld op basis van een modulaire infrastructuur gericht op AI-workloads. Het modulaire systeem werd getoond tijdens het Lenovo Transform 2.0 event in New York. Lenovo zegt met het ThinkSystem SR670 een unieke server architectuur te bieden die kan worden aangepast aan bepaalde workoad toepassingen. De geïntegreerde modulaire toepassing is geoptimaliseerd voor verbinding met andere apparaten die bijvoorbeeld zijn voorzien van GPU's en accelerators. 

ThinkShield security

Lenovo lanceert ThinkShield by Lenovo. Met deze nieuwe aanpak wil Lenovo apparaten tijdens hun volledige levenscyclus beveiligen. Dit meldt de leverancier op zijn Lenovo Transform 2.0 event in New York. Afgelopen jaar waren er de meeste datalekken ooit met maar liefst 2,6 miljard meldingen. Bedrijven hebben beveiligde apparaten nodig die gevoelige gegevens beschermen tegen online en op identiteit gebaseerde bedreigingen, stelt Lenovo. Het bedrijf speelt hierop in met ThinkShield by Lenovo.

AirStack voor beheer van diverse app stacks

Lenovo lanceert AirStack, een nieuwe stack-managementoplossing waarmee bedrijven technische stacks kunnen beheren en optimaliseren. Daarnaast lanceert het bedrijf de ThinkPad X1 Extreme, een Windows 10 laptop gericht op veeleisende taken.

Terug naar video overzicht
Datacenter