Cubics stapt over naar infrastructuur van Uniserver

17-09-2018 | door: Witold Kepinski

Cubics stapt over naar infrastructuur van Uniserver

Cubics, leverancier van complete interieurs en allround IT-oplossingen, sluit een strategisch partnership met clouddistributeur Uniserver. Cubics stapt gefaseerd over naar het cloudplatform van Uniserver en zal in de toekomst alle klantomgevingen hier onderbrengen.

De overstap van het eigen datacenter naar het platform van Uniserver zorgt bij Cubics voor meer beschikbare resources en ontneemt de noodzaak voor kostbare investering in hardware en het onderhoud daarvan, zo beweert Uniserver. Cubics koos voor Uniserver vanwege de bewezen ervaring op het gebied van cloudmigraties en de stabiliteit van het platform.

Cubics heeft op dit moment een cloudpropositie in twee datacenters. De migratie van de eigen datacenters naar het platform van Uniserver verloopt gefaseerd. Voor circa 1500 gebruikers van twintig klanten van Cubics wordt er in eerste instantie gebruik gemaakt van colocatie met de eigen locatie in Waalwijk, gecombineerd met de locatie van Uniserver. Hiervoor faciliteert Uniserver ruimte in het datacenter en stelt het netwerk beschikbaar. Aan het eind van het jaar zijn alle klanten van Cubics over op het platform. Daarvoor maakt Cubics gebruik van een private IaaS-omgeving in het datacenter van Uniserver waarop zij de unieke klantomgevingen beheren aldus Ard Smulders, Directeur bij Cubics.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud