Witold Kepinski - 18 september 2018

Zscaler bereikt Security Competentie-status van AWS voor Zero Trust

Zscaler bereikt Security Competentie-status van AWS voor Zero Trust image

Zscaler, speler in cloud beveiliging, kondigt aan dat Zscaler Private Access (ZPA) de eerste zero trust-architectuur is die de AWS (Amazon Web Service) Security Competentie-status heeft behaald.

De ZPA-zero trust-architectuur koppelt geautoriseerde gebruikers en apparaten veilig aan gespecificeerde, intern beheerde applicaties, zonder de Amazon Virtual Private Cloud (VPC) aan het internet bloot te stellen. Met ZPA worden gebruikers met applicaties verbonden via inside-out verbindingen. Dit maakt de applicaties onzichtbaar voor ongeautoriseerde gebruikers, wat het risico op internet-gebaseerde aanvallen reduceert. Organisaties die ZPA gebruiken, kunnen micro-segmentatie toepassen in hun architectuur, zonder daarbij de security-stack te virtualiseren en een complex firewall-beleid te hoeven creëren, aldus Zsacler

"Door een zero-trust-model in AWS te implementeren, wordt de toegang gebaseerd op een beleid dat de gebruiker volgt, maar waarbij applicaties onzichtbaar blijven voor ongeautoriseerde gebruikers. Hiermee is de toegang gestroomlijnd en de beveiliging verbeterd. Malware en botnets kunnen eenvoudigweg niet aanvallen wat ze niet kunnen zien", zegt Tony Fergusson, IT Infrastructure Architect bij MAN Energy Solutions. "Door de toename in cloud-adoptie en mobiliteit, moeten bedrijven hun netwerk- en beveiligingsarchitecturen aanpassen om veilig, overal toegang te leveren en bescherming te bieden tegen steeds geavanceerdere aanvallen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!