Witold Kepinski - 18 september 2018

Datrium krijgt flinke kapitaalinjectie voor uitbouw server based storage aanbod

Datrium krijgt flinke kapitaalinjectie voor uitbouw server based storage aanbod image

Hyperconverged systeem specialist Datrium heeft een kapitaalinjectie van 60 miljoen dollar ontvangen in D-round financiering. Deze ronde werd geleid door het Samsung Catalyst Fund, met deelname van Icon Ventures en bestaande investeerders NEA en Lightspeed Venture Partners. Michael Mullany van Icon Ventures treedt toe tot het Datrium Board.

Het bedrijf werd in 2012 opgericht met een A-ronde kapitaalinjectie van 10 miljoen dollar. Daarna volgende een B-ronde van 40 miljoen dollar en vervolgens een C-ronde in 2016 van van 55 miljoen dollar. De totale financiering is nu 165 miljoen dollar.

Datrium biedt server based hyperconverged storage met zijn “Insane mode”, vrij vertaald een krankzinnige mode. Deze mode laat qua prijs en performance alle andere storage oplossingen in het stof bijten, dankzij een zeer geavanceerde architectuur. De snelste storage oplossing tegen de laagste prijs; beter bekend onder de Datrium productnaam DVX. Het motto van Datrium: “Feeding the cache is king”.

Brian Biles, co-founder en voormalig ceo van Datrium, gaf eerder een grootschalige introductie in Europa te willen doen. Zijn opvolger en huidige ceo Tim Page ook.

In de afgelopen maanden heeft Datrium ook groei met channel partners doorgemaakt, aangewakkerd door strategische relaties met technologiepartners waaronder Dell, Oracle, RedHat en Citrix. In januari 2018 begon het bedrijf ook aan zijn wereldwijde expansie met de opening van kantoren in Japan en Canada.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!