Intel CPU tekort veroorzaakt leveringsproblemen PCs
17-09-2018 | door: Witold Kepinski

Intel CPU tekort veroorzaakt leveringsproblemen PCs

Er is sprake van een aanzienlijk tekort aan Intel-CPU's. Vooral de capaciteit voor 14-nm-chips is naar verluidt schaars. Intel heeft niet langer de productiecapaciteit om bepaalde chips van 14 nanometer-schaal in eigen fabrieken te produceren. In plaats daarvan moet de fabrikant een deel van de productie uitbesteden aan zijn concurrent TSMC, meldt de Taiwanese industrieservice Digitimes.

Intel wil zijn bestaande capaciteiten voornamelijk gebruiken voor de fabricage van processors en chipsets voor serversystemen. Bob Venero, CEO van Future Tech Enterprise, meldt dat OEM's grote bevoorradingsproblemen hebben. Enterprise-klanten moeten nu tot 120 dagen wachten op hun notebooks, aldus Venero.

De PC business verwacht dat het tekort negatieve gevolgen heeft voor het laatste deel van dit jaar naarmate de pc-vraag toeneemt. Acer CEO Jason Chen verwacht een sterkere vraag naar PC's in de tweede helft van het jaar en zegt dat het tekort aan 14-nm cpu's een uitdaging is.

Marktonderzoeksbureau TrendForce beaamt het tekort aan 14-bm-chips en verwacht lagere prijzen in het DRAM- en SSD business, omdat er minder pc's en notebooks kunnen worden geleverd.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware