Redactie - 19 september 2018

Bossers & Cnossen levert SURFsara 92 GTX 1080Ti-kaarten voor Lisa Rekencluster

Bossers & Cnossen levert SURFsara 92 GTX 1080Ti-kaarten voor Lisa Rekencluster image

De Groningse IT-dienstverlener Bossers & Cnossen levert SURFsara 92 GTX 1080Ti-kaarten voor Lisa Rekencluster. Dit meldt het bedrijf op zijn website.

SURFsara heeft het Lisa Rekencluster uitgebreid met een gpu-cluster, om wetenschappers de mogelijkheid te geven de parallelle rekenkracht van de grafische chips te gebruiken. Het cluster heeft een piekrekenkracht van 1 petaflops. Bossers & Cnossen heeft de levering en fysieke installatie inclusief 40Gb/s Ethernet infrastructuur van deze uitbreiding op het Lisa cluster verzorgd.

Bossers & Cnossen meldt: "Als contractueel leverancier van servers en storage van SURFsara hebben we de aanvraag op conceptniveau (de onderzoekers willen op NVIDIA GPU’s rekenen) uiteindelijk uitgewerkt tot in de praktijk inzetbare systemen. Invulling met kaarten uit de professionele lijn van Nvidia bleek budgettechnisch niet haalbaar, daarom is er uiteindelijk gekozen voor inzet van 92 Nvidia GTX-1080ti kaarten in een 23-tal Dell T640 systemen in rack-configuratie.

Ondanks dat deze samenstelling van componenten niet door Dell geleverd en gesupport wordt heeft Bossers & Cnossen, na het verrichten van enkele essentiële modificaties, het toch voor elkaar gekregen alle componenten samen te bouwen tot een uitstekend presterend en door Dell goedgekeurd geheel.

Surfsara heeft de systemen uitgebreid getest en sinds enkele maanden ook formeel in productie genomen. Ook de initiële zorgen over mogelijke temperatuur gerelateerde problemen met de GTX-1080ti’s zijn inmiddels weggenomen.

Men is erg enthousiast over de performance die dit GPU-cluster levert en ook blijkt de omgeving nog beter te schalen dan op voorhand was verwacht. Er spelen dan ook overwegingen om het cluster uit te breiden met nog een 8-tal nodes.

Tevens zijn er een tweetal nodes met Nvidia Titan Volta kaarten in gebruik genomen, dit om de wetenschappers de gelegenheid te geven te onderzoeken in hoeverre een dergelijke kaart meerwaarde kan bieden voor huidige en toekomstige rekenklussen."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!