Redactie - 18 september 2018

KPN Ventures belegt in Belgisch technologisch investeringsfonds

KPN Ventures heeft geïnvesteerd in imec.xpand , een technologie-investeringsfonds dat zich richt op het commercialiseren van technologische innovaties die spun -off of (co-) ontwikkeld zijn in Leuven, België, imec, een onderzoeksinstituut op het gebied van nano-elektronica en ICT-technologie.

Het fonds streeft ernaar bedrijven te financieren die technische innovaties ontwikkelen, onder andere op het gebied van semiconductors, sensoring, AI, life sciences en digitale technologieplatforms die van toepassing zijn op verschillende bedrijfsdomeinen die "slimme" steden, -mobiliteit, -industrie, -gezondheid en -energie-ontwikkelingen mogelijk maken.

Sinds de introductie in 2017 heeft het fonds gerenommeerde strategische en institutionele beleggers aangetrokken, waaronder: Samsung Electronics, BNP Paribas Fortis, Applied Materials en Philips. Het sluitstuk, met KPN Ventures als een van de vier nieuwe investeerders, heeft de totale fondsomvang eerder dit jaar op 117 miljoen euro gebracht van 97 miljoen euro.

Dit is de derde investering van KPN Ventures in een fonds voor technologieoverdracht, dat zich richt op financiering in een vroeg stadium van commerciële spin-offs van universitaire onderzoekscentra. Eerder investeerde KPN Ventures in het in Enschede gevestigde Cottonwood Technology Fund en het in Parijs gevestigde PSL Innovation Fund . Investeringen in technologieoverdrachtfondsen helpen het netwerk van potentiële innovatieve technologiepartners van KPN uit te breiden.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!