Witold Kepinski - 17 september 2018

KPN introduceert de Wifi Tuner

Overal wifi in huis, die belofte doet KPN aan alle klanten met een internet-voor-thuis abonnement. De nieuwe Wifi Tuner, een online doe-het-zelf tool, maakt een analyse van de wifikwaliteit bij de klant thuis en verbetert direct het wifisignaal. Hiermee kan elk huis de meest optimale wifidekking krijgen. De Wifi Tuner sluit aan bij de ambitie van KPN om al zijn klanten goede, veilige en betrouwbare wifi in het hele huis te bieden als standaard onderdeel van het internetabonnement.

De verwachtingen van een internetverbinding zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Een betrouwbare verbinding met een minimale vertraging is van groot belang voor veel diensten die het leven van klanten verrijken. Dit vereist een goed wifisignaal in het gehele huis, van woonkamer tot zolder. Het signaal dat bij de klant binnenkomt is vaak meer dan toereikend, maar kan binnenshuis vertragen. Door de inzet van de Wifi Tuner kan de klant in zijn hele huis het wifisignaal meten en waar nodig verbeteren.

Met de Wifi Tuner voeren klanten op meerdere plekken in huis metingen uit. Hierdoor ontstaat een goed beeld van de wifikwaliteit en wordt een oplossing op maat geboden aan klanten. De Wifi Tuner kan vele verschillende uitkomsten opleveren. De oplossing is per klant verschillend omdat de situatie in ieder huis anders is. Zo kan de Wifi Tuner onmiddellijk softwarematige instellingen wijzigen en daarmee het signaal versterken. Ook wordt bekeken of een kanaalwissel helpt om de wifi te verbeteren en kunnen instellingen van het modem worden gereset. In sommige huizen kan het zijn dat de wifikwaliteit niet meteen voldoende verbetert na gebruik van de Wifi Tuner. Dan kan de klant in sommige situaties in aanmerking komen voor een nieuw modem en/of een of twee wifiversterkers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!