Witold Kepinski - 18 september 2018

Prinsjesdag 2018: MKB-tarief vennootschapsbelasting wordt iets lager

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zegt tijdens Prinsjesdag dat het MKB het fundament is van de Nederlandse economie. Met het MKB-actieplan helpt het kabinet ondernemers in te spelen op de veranderende economie. Daarbij is komend jaar aandacht voor verschillende grote uitdagingen voor het MKB: voldoende geschikt personeel, klaar zijn voor de toenemende digitalisering en beschikbaarheid van financiering. Tot en met 2021 stelt het kabinet 200 miljoen euro beschikbaar voor deze aanpak.

Daarnaast zorgt het kabinet de komende jaren voor een stevige lastenverlichting op winst en arbeid voor het MKB: Het MKB-tarief in de vennootschapsbelasting (winsten tot €200.000) wordt stapsgewijs verlaagd van 20% naar 16% in 2021; vanaf 2020 stelt het kabinet structureel 100 miljoen euro beschikbaar voor lastenverlichting op arbeid voor het MKB.

Om klaar te zijn voor de toekomst is digitale veiligheid voor ondernemers van groot belang. Het kabinet stelt daarom jaarlijks 5 miljoen euro extra beschikbaar om ondernemers te helpen met het verbeteren van hun eigen cyberweerbaarheid, veilige hard- en softwareproducten te bevorderen (waaronder Internet of Things apparaten) en cybersecurity-onderzoek te stimuleren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!