Witold Kepinski - 20 september 2018

RAM Mobile Data levert standalone track-and-trace toepassing aan Rijkswaterstaat

RAM Mobile Data uit Utrecht heeft een nieuwe standalone track-and-trace oplossing aan Rijkswaterstaat geleverd. RAM vervangt in circa 400 voertuigen en motoren alle oude systemen door het nieuwe voertuigsysteem.

Vanuit vijf regionale verkeerscentrales en een landelijke, en met de inzet van 260 weginspecteurs wordt 24 uur per dag gewaakt over de veiligheid en doorstroming op de Nederlandse snelwegen. Deze mannen en vrouwen zijn onmisbaar in dat proces. Rijkswaterstaat en provincies werken hierin intensief samen.

De vijf regionale verkeerscentrales hebben realtime inzicht in de positie van alle weginspecteurs. Hiermee kunnen zij voor gedegen ‘Incident Management’ direct de juiste inspecteur naar de juiste plek sturen. Het nieuwe zogenaamde ‘RWS track-and-trace’ systeem is zo ingericht dat ook provincies eenvoudig van het nieuwe systeem gebruik kunnen maken.

Het nieuwe systeem verhoogt de efficiency in de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Provincies, wat weggebruikers ten goede komt.Naast Rijkswaterstaat is een aantal provincies inmiddels overgegaan op de nieuwe oplossing, aldus RAM Mobile Data.

Veth Automotive, Van den Borne en BMW hebben ook meegewerkt aan dit project, voor wat betreft de inbouw van de communicatieapparatuur.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!