Witold Kepinski - 20 september 2018

Axxerion en Plandatis bundelen krachten

Axxerion, een gespecialiseerde cloud Facility en Property management software provider gevestigd te Heteren, gaat samen met het in Apeldoorn gevestigde Plandatis. Olaf Zernitz, CEO van Plandatis, blijft betrokken en treedt toe tot de directie van Axxerion. Door de business combinatie ontstaat een solide bedrijf met ruim 100 werknemers en brede offering, aldus Main Capital.

Main Capital investeerde in 2016 in Axxerion en ondersteunt de groep actief bij de verdere uitbouw van de business in de komende jaren, zowel in de vorm van autonome groei als ook door middel van het verder uitbouwen van het internationale partnerkanaal en het doen van gerichte acquisities.

Plandatis is leverancier van een software suite op het gebied van technisch beheer- & onderhoudsmanagement, risco en compliance oplossingen voor vastgoed en energielabel certificering. Met de software van Plandatis houden klanten onder andere grip op hun onderhoudsverplichtingen en budgetten door middel van Meerjarenonderhoudsplannen (MJOP). Daarnaast helpt de software om vastgoed, installaties en infrastructuur efficiënt te beheren. Ruim 1.200 bouw- & installatiebedrijven, woningbouwcorporaties en overheidsinstanties werken momenteel met de softwareproducten van de onderneming.

De producten en diensten van Axxerion en Plandatis sluiten naadloos op elkaar aan. De combinatie speelt actief in op de trend van het steeds dichter bij elkaar komen van de Facility Management- en Vastgoedmarkt om zo een totaaloplossing te bieden in beide markten.

Samenwerking Plandatis - Axxerion

Herman de Jonge (Algemeen Directeur van Axxerion): “Axxerion heeft een sterke positie opgebouwd in de FMIS- en vastgoedmarkt in de afgelopen 14 jaar. Plandatis heeft een portfolio dat goed aansluit bij onze producten, waardoor wij de markt een nog completere oplossing kunnen bieden. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Plandatis en kijken ernaar uit gezamenlijk verder te bouwen aan onze producten en dienstverlening.”

Pieter van Bodegraven (Voorzitter Raad van Commissarissen van Axxerion): “Onder leiding van Main Capital wordt Axxerion uitgebouwd met als strategie verdere internationalisatie via partners, verbreding van de product-offering in FMIS en Real estate, en gerichte add-on acquisities in deze segmenten. Plandatis met haar brede product offering op het gebied van vastgoedbeheer past naadloos in deze strategie.

Olaf Zernitz (Algemeen directeur van Plandatis): "Plandatis heeft de afgelopen jaren een sterke nationale en internationale groei doorgemaakt in de ontwikkeling, verkoop en implementatie van haar producten. Door de combinatie met Axxerion kunnen wij onze marktpositie verstevigen en verder uitbreiden. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst en de unieke mogelijkheid om O-Prognose zowel als geïntegreerde oplossing met Axxerion, als zelfstandig product in de markt aan te bieden.”

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!