Witold Kepinski - 19 september 2018

Microsoft Managed Desktop service is beschikbaar

Microsoft Managed Desktop service is beschikbaar image

Microsoft lanceert de Microsoft Managed Desktop (MMD) service. Microsoft hoopt hiermee traditionele IT-beheerdersrollen te integreren in zijn Azure public cloud.

Microsoft Managed Desktop (MMD) is een aanbod dat Microsoft 365 Enterprise , device as a service en cloud-gebaseerd apparaatbeheer van Microsoft bij elkaar brengt. MMD stelt klanten in staat de focus van hun IT-organisaties op hun bedrijf te maximaliseren terwijl Microsoft hun moderne desktops beheert, zo meldt de Amerikaanse leverancier.

Het doel met MMD is om gebruikers een goede ervaring te bieden terwijl apparaten veilig en up-to-date worden gehouden zo meldt Microsoft. MMD is afhankelijk van de kracht van Microsoft 365, draaiend in een consistente, lichtgewicht referentiearchitectuur die blijft evolueren zodat Microsoft klanten ten volle kunnen profiteren van onze intelligente beveiligingsmogelijkheden om hen te beschermen tegen ontluikende bedreigingen. Belangrijk is dat MMD is gebouwd op moderne apparaten die voldoen aan onze specificatie- en runtime-kwaliteitsbalk.

Analytics vormt de kern van MMD. Microsoft maakt gebruik van analyses om operationele en beveiligingsinzichten en -leren te bieden, zodat het constant kan monitoren en verbeteren om de wereldwijde MMD-apparaatpopulatie te beheren. Microsoft gebruikt bijvoorbeeld insights en AI om te bepalen welke apparaten gereed zijn voor functieupdates of omgekeerd, of een specifieke app de mogelijkheid van een apparaat blokkeert om updates uit te voeren, zodat er actie kan worden ondernomen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!