Witold Kepinski - 19 september 2018

CTO Cisco Collaboration business unit baas Jonathan Rosenberg vertrekt

CTO Cisco Collaboration business unit baas Jonathan Rosenberg vertrekt image

Cisco Systems ziet weer een topmanager vertrekken. Dit keer gaat Jonathan Rosenberg, vice-president en CTO van Cisco Collaboration business unit, het bedrijf verlaten.

Rosenberg bevestigde zijn naderende vertrek in een tweet, zeggende dat hij nieuwe kansen zal onderzoeken zodra de overgang naar nieuwe samenwerking CTO Cullen Jennings voltooid is. "Ja, ik verlaat Cisco," zei hij. "Ik zal nieuwe mogelijkheden verkennen zodra ik de teamtransitie heb voltooid."

Als VP en CTO is Rosenberg verantwoordelijk voor de Webex, Jabber en telepresence-oplossingen. Tevens ook voor Cisco Contact Center en UC Manager. Eerder dit jaar werd de Webex Meetings-toepassing gelanceerd, evenals een nieuwe Webex-assistent en een Webex Share-apparaat. Tegelijkertijd gaat Cisco dat het de stand-alone versie van zijn Spark-samenwerkingsproducten afschaffen en deze samenvoegen met het Webex platform.

Onlangs vertrok Chief Strategy Officer Hilton Romanski. Hij wordt partner en senior managing director bij private equity onderneming Siris Capital. Romanski is opgevold door Anuj Kapur.

Drie topmanagers verlieten eerder Cisco. Scott Brown, vice president Global Virtual Sales en Customer Success, verlaat het bedrijf na een dienstverband van 22 jaar. Brown leidde een wereldwijde Cisco-organisatie met meer dan 3400 verkoop- en ontwikkelingsmedewerkers. Hij leidt zijn team nog een paar maanden leiden om een naadloze overgang te garanderen.

Joe Cozzolino, senoir vice president van de service business, dat goed is voor 12 miljard dollar omzet, verlaat ook Cisco. De organisatie van Cozzolino is verantwoordelijk voor diensten zoals de installatie en configuratie van netwerkproducten.

Eerder werd bekend dat Wendy Bahr, de wereldwijde channelmanager van Cisco, het bedrijf verlaat en andere dingen gaat doen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!