Witold Kepinski - 19 september 2018

Symantec sluit vredesakkoord met activistische belegger Starboard Value

Symantec heeft overeenstemming bereikt met activistische belegger Starboard Value uit New York. Symantec heeft de drie nieuwe onafhankelijke leden benoemd die lid worden van de raad van bestuur.

De drie nieuwe directeuren komen allemaal uit de vijfkoppige kandidatenlijst die Starboard Value heeft voorgesteld om te nomineren voor het bestuur van Symantec dat zijn hoofdkantoor heeft in Mountain View, Californië. Het gaat om Starboard manager, een voormalige interim-CEO van McAfee en een bestuuslid van IT-distributeur Arrow Electronics.

Daarnaast zal een vierde nieuwe onafhankelijke bestuurder die zowel Starboard als Symantec wederzijds goedkeurt, worden toegevoegd na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2018 in Symantec later dit jaar.

De vier nieuwe bestuurders zullen twee bestaande bestuursleden van Symantec vervangen, van wie er één met pensioen gaat terwijl de andere ervoor kiest om niet opnieuw verkozen te worden.

In ruil daarvoor heeft Starboard ermee ingestemd om zijn volledige vijfkoppige kandidatenlijst in te trekken en al zijn aandelen te stemmen ten gunste van de wederzijds overeengekomen kandidaten.

De activistische investeerder Starboard heeft in augustus een belang van 5,8 procent in Symantec verworven. Starboard wil met deze stap ervoor zorgen dat Symantec een bedrijf wordt met meer waarde. Starboard zei eerder in augustus 2018 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat het gelooft dat aandelen van Symantec ondergewaardeerd waren op het moment van aankoop en dat het hoopt de samenstelling van Symantec's bord te veranderen om meer waarde te ontgrendelen.

Symantec zit in een transformatiefasie die pittig verloopt, de aandelenkoers is sinds oktober 2017 gedaald. Het beveiligingsbedrijf snijdt flink in zijn personeelsbestand; in totaal worden ongeveer 1.000 medewerkers de laan uitgestuurd, wat neerkomt op zo'n 8 procent van zijn personeelsbestand. Het bedrijf verwacht door deze maatregel op jaarlijkse basis 115 miljoen dollar te besparen. Symantec heeft wereldwijd ruim 13.000 medewerkers in dienst.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!